Din ce în ce mai multe măști ”uitate” sau ”pierdute” pe Drumul Serpentinelor de pe Tâmpa

Bunul simț lipsește cu desăvârșire chiar și pe munte.  Nu știm să prețuim natura. Foarte mulți turiști și brașoveni își ”pierd” sau ”uită” masca de protecție pe traseele montane.

”Masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile aglomerate, iar unii oameni o au la ei și atunci când urcă pe munte, pentru o plimbare de zi în weekend.
Dar nu toată lumea înțelege că masca nu trebuie aruncată oriunde. Am avut ocazia să constatăm asta mergând puțin pe Drumul Serpentinelor de pe Tâmpa, unde am descoperit măști „uitate” sau „pierdute” de unii dintre semenii noştri.
Din păcate, Muntele Tâmpa este expus unor gesturi de acest fel: este la doi pași de centrul istoric al Brașovului, unde masca este obligatorie în Piața Sfatului și pe strada Republicii, traseele sunt accesibile, iar turiștii sunt numeroși.
În aceste condiții, facem un apel către cei care merg pe traseele Tâmpei şi nu numai, să nu arunce în pădure măștile de protecție, sticlele de plastic şi orice alte ambalaje cu care merg pe munte şi să le depoziteze la primul coş de gunoi pe care îl întâlnesc la coborâre.” este mesajul postat de reprezentanții Regiei Pădurilor Kronstadt.

sursa foto Regia Pădurilor Kronstadt

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: