Din ce cauză miroase a gunoi în Brașov? Este orașul poluat? Interviu cu Mircea Paraschiv, șeful Gărzii de Mediu Brașov (VIDEO)

Mircea Paraschiv, șeful Gărzii de Mediu Brașov, susține că sunt probleme cu mirosul urât și cu poluarea în orașul Brașov, dar nu la un nivel îngrijorător. ”O astfel de părere trebuie fundamentată pe baza unor masurători oficiale, omologate și recunoscute. Agenția pentru Protecția Mediului gestionează astfel de stații care sunt amplasate în Brașov în diverse locații și care măsoară permanent parametrii impuși de legislația statului nostru. Putem spune cu certitudine că nu au fost depășite limitele legale și nu au fost situații care să alarmeze. Singurele depășiri care s-au înregistrat au fost pe zona de pulberi în suspensie, respectiv praf care a fost diminuat mult în ultimii ani”, a spus Mircea Paraschiv, comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu Brașov.

Principala sursă de poluare în Brașov este traficul rutier

Reprezentantul Gărzii de Mediu recunoaște că principala sursă a poluării la Brașov este traficul rutier.

Brașovul se află într-o situație geografică mai originală. Avem tot mai des fenomenul de inversiune termică care menține deasupra Brașovului aerul și nu-l lasă să circule așa cum ar fi normal. De asta și vechiul CET are o înălțime de peste 250 de metri, tocmai pentru a ieși din această ”căciulă” a Brașovului. Într-adevăr, în oraș principala sursă de poluare este traficul rutier”, a subliniat Mircea Paraschiv.

De ce miroase a gunoi în tot orașul?

În ultimul an, în municipiul Brașov a mirosit îngrozitor, în toate cartierele, chiar și în orașele învecinate. De vină pare a fi tot groapa de gunoi.

Garda de Mediu nu are aparatura necesară pentru identificarea sursei mirosului. Sunt câțiva factori pentru sursa mirosului din Brașov. Groapa de gunoi este una din surse. Au fost aplicate amenzi în acest sens. Inclusiv Primăria Brașov a fost amendată. Au fost sancționate multe primării din județ, nu doar cea din Brașov. Noi vom verifica în continuare și vom aplica sanțiuni acolo unde se impune”, a conchis Mircea Paraschiv, șeful Gărzii Naționale de Mediu din Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: