Din cauza Consiliului Județean Brașov, nu se pot efectua lucrări hidrotehnice de apărare împotriva inundațiilor pe râul Bârsa

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a declarat astăzi, la Braşov, că lucrările hidrotehnice necesare a fi efectuate în zona viitorului aeroport nu pot fi demarate din cauza nerealizării exproprierilor de terenuri, demers la care, în 2011, s-a angajat Consiliul Judeţean (CJ) Braşov. ”Aeroportul din Brașov este o investiție de interes regional!

Pentru că cetățenii, nu numai cei din județul Brașov, ci și din județele limitrofe, care au o nevoie urgentă și stringentă de existența unui aeroport, doresc să menționez câteva aspecte.

În urmă cu câțiva ani, Consiliul Județean Brașov a predat un Studiu de Fezabilitate către Apele Române pentru execuția lucrărilor hidrotehnice de pe râul Barsa (se fac diguri pe acea zonă care să poate facilita prelungirea pistelor de pe aeroportul Brasov). Consiliul Judetean și-a asumat un angajament (atașat acestui comunicat), semnat de președintele CJ de atunci care prevede: pentru executarea lucrărilor hidrotehnice de apărare împotriva inundațiilor pe râul Bârsa în zona localității Ghimbav, Consiliul Județean Brașov va pune la dispoziție parcelele de teren afectate. Cu alte cuvinte, nu se pot executa lucrările hidrotehnice pe terenuri ce nu sunt în domeniul public al statului, pentru că sunt bani publici și banii publici trebuie investiți pe terenuri care sunt în domeniul public al statului.

Pe baza acestui angajament, Consiliul Județean Brașov, de fapt, transmitea că în perioada următoare va face aceste demersuri de expropriere a acelor terenuri, urmând ca ulterior să poată fi începută investiția în lucrările hidrotehnice de pe râul Bârsa. Din păcate, din 2011 și până acum, nu s-au demarat procedurile pentru exproprierea acestor terenuri și trag un semnal și chem alături de noi cetățenii județului Brașov să facă demersurile ce le au la dispoziție, prin discuțiile cu executivul Consiliului Județean să urgenteze să înceapă procedurile de expropriere ale acelor terenuri. În momentul finalizării acestora, noi vom începe urgent reactualizarea SF-ului (pentru că cel vechi nu mai este de actualitate) și procedurile de executare a documentațiilor pentru a putea aloca urgent bani, din bugetul Ministerului Apelor și Pădurilor, pentru a demara acele lucrări. Adresa este transmisă cu număr de înregistrare la Consiliul Județean Brașov 3453/ 11.04.2011. Din punctul de vedere al exproprierilor, nu s-a mai întâmplat nimic legat de documente depuse”, a declarat ministrul Ioan Deneș.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: