Din acest an școlar, toți elevii vor putea utiliza autobuzele școlare

Începând cu săptămâna viitoare, toți elevii, cadrele didactice și cele nedidactice din Brașov, deținători ai unui card RATBv, vor putea utiliza transportul special pentru elevi, indiferent dacă unitatea de învățământ este în centru sau nu.

,,Având în vedere că acest an școlar, care va începe săptămâna viitoare, vine cu o serie de reguli și restricții, împreună cu operatorul de transport și inspectoratul școlar am făcut o analiză cu privire la măsurile pe care le putem lua pentru a reduce riscul de răspândire a coronavirusului și, implicit, să îi protejăm pe copii și cadrele didactice. Astfel, în ședința de mâine voi prezenta Consiliului Local o propunere prin care autobuzele școlare vor asigura, pe cele 4 trasee existente, transportul tuturor elevilor din Brașov și, bineînțeles a cadrelor didactice, și nu doar a celor care sunt la unitățile de învățământ din zona centrului istoric. Dacă anul trecut ne-am concentrat pe măsuri de reducere a poluării din această zonă, acum trebuie să ținem cont și de această pandemie. De aceea, elevii care locuiesc, de exemplu, în capăt la Poienelor și studiază la Liceul de Informatică sau la Meșotă, vor putea merge la școală cu autobuzele speciale pentru elevi. În felul acesta îi protejăm și pe copii și pe profesori, dar și pe cei care utilizează mijloacele de transport în comun la această oră de vârf. Săptămâna viitoare toate unitățile de învățământ aflate pe traseul acestor curse vor trebui să ne transmită numărul de elevi care doresc să utilizeze acest sistem de transport, pentru ca RAT-ul să își poată adapta programul de transport, iar din a doua săptămână de școală, această facilitate să poată fi pusă în practică. O altă măsură care va fi implementată de RATBv este cea care vizează abonamentele gratuite pentru elevi. Începând cu acest an școlar, toți elevii din Brașov, beneficiază de transport gratuit. Cei care au deja un card electronic din anii trecuți și-l pot reactiva direct pe site, fără a mai fi nevoiți să meargă la casele de bilete, chiar dacă între timp s-a trecut de la sistemul de coplată, la cel gratuit. Recomandarea mea este, ca și în cazul serviciilor oferite de Primăria Brașov, să utilizăm cât mai mult sistemele electronice, în felul acesta ne protejăm și pe noi, dar și pe funcționarii care asigură aceste servicii”, a declarat primarul George Scripcaru.

Traseele pe care circulă transportul special pentru elevi sunt: Poienelor – Șirul Beethoven; Triaj – Șirul Beethoven; Rulmentul – Șirul Beethoven și Stadionul Municipal – Șirul Beethoven. O parte dintre aceste curse au stație sau oprirea în Livada Poștei.

Conform precizărilor reprezentanților RATBv, începând de astăzi este, din nou, funcțional portalul electronic pentru abonamentele elevilor, astfel cei care au deja un card valid de transport și au domiciliul în municipiul Brașov pot încărca pe site-ul elevi.ratbv.ro documentele și cererile solicitate, fără a mai fi nevoie să meargă la un centru de vânzare. Modelele de cerere solicitate se pot descărca de pe acest site.

Elevii care au card RATBv emis după data de 1 august 2020, își pot prelungi online valabilitatea abonamentului lunar gratuit, în cazul lor fiind necesară completarea doar a cererii lunare.

Cei care nu doresc să folosească sistemul online se pot prezenta la punctele de vânzare ale RATBv S.A., cu documentele menționate, în vederea eliberării sau prelungirii abonamentului gratuit lunar pentru elevi.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: