Din 2020, doar cu EURO IV în Brașov, pentru transportul special și transportul greu

Începând cu 1 ianuarie 2020 toate autovehiculele utilizate pentru transportul special (transportul angajaților) în Municipiul Brașov trebuie să aibă o motorizare minim Euro IV, conform prevederilor H.C.L. nr. 329/2019. Aceeași regulă se aplică și transporturilor grele (cele peste 3,5 tone) care circulă în zona istorică, Șchei și Drumul Poienii. Totodată, la nivelul Municipalității se face o analiză pentru a identifica cea mai bună soluție de limitare a traficului greu cu motorizări mai vechi decât Euro IV, la nivelul întregului oraș.

”Conform Regulamentului privind efectuarea serviciilor regulate speciale de transport călători în Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Braşov, aprobat prin H.C.L. nr. 329/2019, art. 2, alin. (6), ,,Pentru efectuarea serviciului regulat special de transport călători pe raza unităţii administrativ teritoriale Municipiul Braşov, autovehiculele utilizate de către Operatorul de transport rutier trebuie să îndeplinească obligatoriu următoarele condiţii:

  1. a) pentru anii 2019 – 2020 avizele de traseu se eliberează pentru autovehicule care sunt conforme cel puţin cu standardul de emisii EURO IV, cu excepţia autovehiculelor utilizate de către Operatorul de transport rutier, în Contractele valabil încheiate cu beneficiarul serviciului de transport regulat special, înainte de intrarea în vigoare a prezentului Regulament;
  2. b) pentru anul 2021 – avizele de traseu se eliberează pentru autovehicule care sunt conforme cel puţin cu standardul de emisii EURO VI”.

În ultimele săptămâni, pe lângă cei 3 operatori care asigură transport special în mod legal în Brașov, alți 4 operatori de transport special au solicitat informații cu privire la documentația necesară obținerii Avizului de traseu.

Referitor la reglementarea circulației autovehiculelor de mare tonaj, în acest moment, conform Regulamentului privind eliberarea și folosirea permiselor de liberă trecere pentru circulația pe străzile din municipiul Brașov, aprobat prin H.C.L. nr. 243/2005, cu modificările ulterioare, este interzisă circulația autovehiculelor de mare tonaj în zona centrală, zona istorică și Calea Poienii, dacă nu sunt conforme cel puțin cu standardul de emisii EURO IV. Începând cu anul 2021, permisele de liberă trecere se eliberează pentru autovehicule care sunt conforme cel puțin cu standardul de emisii EURO VI (Anexa 3, Reglementări speciale, punctul 5) ”, a spus Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov.		

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: