Din 15 s-a ajuns la 18 ministere…9 la PNL, 6 la USR și 3 UDMR

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că PNL, USR PLUS şi UDMR au convenit asupra structurii Guvernului şi a funcţiilor de conducere din Parlament. Deși încă din octombrie anul trecut, liberalul anunța că își dorește un guvern ”suplu”, cu 15-16 ministere, după marea CIOLANIADĂ 2020 s-a ajuns în cele din urmă la 18 ministere. Cu alte cuvinte, una spun politicienii când sunt în opoziție și una fac când ajung la putere…
Ludovic Orban: ”Am ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte constituirea Guvernului, structura Guvernului şi de asemenea poziţiile care vor fi ocupate de cele trei formaţiuni politice pentru cele mai importante funcţii în stat. Florin Cîţu este candidatul la funcţia de premier, susţinut de PNL, USR PLUS şi UDMR. În ceea ce priveşte cele două poziţii de preşedinte de la Parlament, preşedintele Senatului va aparţine unui candidat din partea USR-PLUS, preşedintele Camerei va aparţine unui candidat din partea PNL. Vor fi doi vicepremieri. De asemenea Guvernul va avea 18 ministere, dintre ele 9 vor fi conduse de PNL, 6 conduse de reprezentanţi USR-PLUS şi 3 vor fi conduse de reprezentanţi ai UDMR.PNL va gestiona Ministerul Apărării, Ministerul de Externe, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul de Interne, Ministerul Educaţiei, Ministerul Energiei, rezultat din împărţirea Ministerului Economiei în două structuri distincte, în care Ministerul Energiei va fi condus de un reprezentant PNL, Ministerul Agriculturii, Culturii, Muncii şi Protecţiei Sociale.
În cadrul discuţiilor pe care le-am convenit, dincolo de portofolii, important este spiritul de echipă, solidaritatea şi coeziunea în punerea în practică a programului de guvernare, care a progresat. ”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: