Dilemele studenților brașoveni înainte de începerea anului universitar: nu au unde sta, taxe mari la cămine și acces redus la informații

Deși mai este doar o săptămână până la începerea noului an universitar, studenții au foarte multe nemulțumiri. Pe pagina de Facebook a Universității Transilvania curg comentariile. Studenții se plâng că nu au unde să stea și că taxa la cămin este foarte mare comparativ cu alte centre universitare din țară. Deoarece sunt și locuri mai puține în cămine, mulți tineri nu își permit să închirieze un apartament. Ce se va întâmpla cu chiria plătită în avans pe mai multe luni dacă se va trece cu totul în online, pe fondul pandemiei?

”V ati gandit doar la voi pentru ca la noi in niciun caz. Suntem dezorientati total , nu avem habar unde o sa stam si ce o sa facem cu viata noastra pentru ca informatiile necesare si importante pentru un student care se pregateste de inceperea facultatii nu le poate gasi nicicum.”

 

”V-ați gândit la studenții lăsați pe mâna șnapanilor cu apartamente de închiriat și ați urcat putin și prețul la chiriile căminelor, sa nu se simtă prost sau cum?:)))”

 

”Cu cei care vor inchiria apartament sau garsoniera (contractul se va incheia pe 1 an de zile) ce vor face daca dupa o luna si laboratoarele si seminarele nu se vor mai ține?”

”Domnul prorector spunea astazi ca se va incerca comasarea laboratoarelor si a seminarelor pentru ca studentii sa poata pleca acasa daca nu vor sa ramana in camin, acum anuntati ca se va merge aproape zilnic la facultate….cine mai intelege ce avem de facut? In majoritatea timpului cat se tin laboratoarele, virusul ia o pauza? Daca tot mergem aproape zilnic de ce nu facem si cursurile?
Cand o sa aflam si noi ceva concret? Depindem si noi de anumite lucruri…”
”Dragi minți luminate din această facultate vă rugăm din suflet să răspunsuri și întrebărilor noastre de pe acest facebook.Poate cei din anii mai mari știu să acceseze aceea pagina dumneavoastră care sincer nu este transparentă.Acuși trimitem copiii la Facultate mă refer în speță la cei din anul I și nu știm cât costă un loc în cămin,cât costă cantina,nimic.Sincer dacă prețurile căminelor sint cele care tot apar aici postare de diferiți studenți ,preturi care sunt exagerate mulți o să regrete că au trimis copiii la prestigioasa universitate Transilvania.Cred ca singură care a exagerat cu prețurile la cazare.Poate aveți timp să răspundeți,așa ar fi corect ptr miile de părinți care iși susțin copiii la Facultate prin eforturi f mari.”

One thought on “Dilemele studenților brașoveni înainte de începerea anului universitar: nu au unde sta, taxe mari la cămine și acces redus la informații

  • 28 septembrie 2020 la 9:23
    Permalink

    Cine sunt acesti studenti? De ce merita ei totul GRATIS? Au fost obligati sa mearga la facultate? Vrei scoala,platesti.Nu merita nici transport gratuit pe C.F.R., Ce aduc ei statului ? Ce fac in vacante? Scandaluri pe litoral!

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: