Diana Rențea și Andrei Stănescu vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne-Elveția

România va participa cu 35 de sportivi la Jocurile Olimpice de Tineret,competiție programată în perioada 9-22 ianuarie 2020. Cei 35 de sportivi urmează să concureze la următoarele probe: biatlon, bob, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond şi snowboard, zece dintre cele 16 discipline sportive aflate în programul competiţiei.

La prima ediţie de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret desfășurată la Innsbruck în anul 2012, cele mai bune rezultate au fost obţinute la skeleton, de Cosmin Marius Chioibaşu – locul 4, la individual, şi la bob de tandemul Ana Andreea Constantin/Andreea Grecu – locul 6, la bob două persoane.

La a doua ediție de iarnă a jocurilor Olimpice de Tineret desfășurată la Lillehammer în anul 2016, reprezentanţii României au cucerit primele medalii din istoria competiţiei. Mai mult, Eduard Căşăneanu şi-a adjudecat titlul la hochei pe gheaţă, în proba de îndemânare, cel dintâi aur olimpic al României la acest sport, iar Mihaela Hogaş a obţinut medalia de bronz în întrecerea de patinaj viteză la sprint echipe internaţionale mixte, alături de italianca Chiara Cristelli, germanul Ole Jeske şi norvegianul Allan Dahl Johansson.

Componenţa Echipei României pentru JOT de iarnă 2020 la schi alpin este alcătuită din 2 sportivi: Diana Renţea și Andrei Stănescu, ei fiind insoțiți de antrenorii: Bogdan Barbu și Andrei Burchiu.

Mă aștept ca la proba de slalom uriaș, Diana Rențea și Andrei Stănescu să aibă o clasare bună cu o diferență de secunde cât mai mică de locul 1. La slalom special fiind o probă foarte tehnică mă aștept ca ambii sportivi să se claseze cât mai onorabil și diferența de secunde cât mai mică. La ambele probe vorbim de diferență de secunde, nu de clasare, astfel punctajul FIS se poate îmbunătății ceea ce ne ajută în clasamentele mondiale. ”, a declarat coordonatorul secției de schi alpin Emilian Focșeneanu.

sursa: https://coronabrasov.ro/

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: