DGASPC Brașov continuă primirea cererilor pentru acordarea rovinietelor gratuite pentru persoanele cu dizabilități sau aparținătorii acestora

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov informează persoanele cu dizabilități și aparținătorii acestora că, în conformitate cu informările transmise de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, valabilitatea rovinietelor pentru utilizarea drumurilor publice naționale nu este prelungită automat pe perioada stării de urgență. 

În conformitate cu prevederile art. 28 din Legea 448/2006, cu modificările și completările ulterioare, persoanele încadrate în grad de handicap, deținătoare de autoturisme, beneficiază de scutire la plata tarifului de utilizare a rețelelor de drumuri naționale. De această facilitate beneficiază și însoțitorii sau asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități, cu precizarea că scutirea de plată se aplică pentru un singur autoturism ce aparține uneia dintre persoanele menționate anterior.

Pentru a veni în sprijinul brașovenilor, DGASPC Brașov continuă primirea cererilor pentru acordarea rovinietelor gratuite pentru persoanele cu dizabilități sau aparținătorii acestora, conform prevederilor Legii 448/2006.  Solicitările, însoțite de documentele justificative (certificatul de încadrare în grad de handicap, cartea de identitate a persoanei, cartea de identitate a autoturismului , talonul auto, si, după caz, cartea de identitate a însoțitorului, ancheta socială a primărirei de domiciliu, certificatul de naștere pentru copilul cu handicap, contractul de muncă al asistentului personal – copii), vor fi transmise electronic la adresele serviciulplati@dgaspcbv.ro sau relatiipublice@dgaspcbv.ro, sau prin poștă ori curier, la adresa DGASPC Brașov, str. Apullum. nr 3, Brașov.

De altfel, în perioada 16 martie – 15 aprilie, au fost primite la DGASPC Brașov, în format electronic, 73 de cereri pentru eliberarea rovinietelor pentru persoanele cu dizabilități sau aparținătorii acestora.

Pe perioada stării de urgență, rovinietele nu vor mai fi ridicate de la sediul DGASPC Brașov, ele putând fi transmise beneficiarilor, la cerere, în format electronic, prin email. De asemenea, valabilitatea rovinietei va putea fi verificată, de către organele competente, direct pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: