Acasă Social Dezvoltatorul brașovean Qualis, anunță că nu poate efectua la termen plata cuponului...

Dezvoltatorul brașovean Qualis, anunță că nu poate efectua la termen plata cuponului 12 pentru obligațiunile listate la Bursa de Valori București

0

În condițiile în care piața imobiliară din România se confruntă cu o criză majoră pe fondul creșterii prețurilor la materialele de construcții și al majorării TVA la locuințe, companiile care realizează lucrări în domeniu se confruntă cu probleme importante în menținerea echilibrului financiar și fac tot mai greu față serviciului datoriei. Astfel, Qualis Properties, a anunțat că nu va putea efectua plata cuponului și restituirea principalului până la data de 21 ianuarie.

„În raport de situația financiară curentă dificilă a societății,  vă comunicăm faptul că nu vom putea efectua plata cuponului și restituirea principalului până la data 21 ianuarie 2024, așa cum a fost inițial stabilit. Rămânem dedicați principiilor care ne-au consolidat o poziție de top în rândul dezvoltatorilor imobiliari și ne exprimăm intenția fermă de a achita voluntar și cât mai rapid atât principalul, cât și ultimul cupon. În acest sens vom face în continuare eforturi pentru a lichidiza o parte din activele non-core și de a restructura activitatea în vederea consolidării situației economice”, se arată în anunțul companiei imobiliar, Qualis Properties, remis Bursei de Valori București.

Ultimul cupon a fost plătit în data de 20 octombrie 2023, rata dobânzii obligațiunilor fiind fixa, de 9% pe an, iar valoarea cuponului de 2,25 Euro brut/obligațiune.