Dezbatere publică: “USR la Primarie”

USR la Primărie: Dezbaterea candidaților USR la cursa internă pentru Primăria și Consiliul Local Brașov

Evenimentul va avea loc joi, 12 septembrie, începând cu ora 16:00, în Sala Europa III din incinta hotelului Aro Palace.

Filiala locală USR Brașov a demarat, în urmă cu aproximativ o lună, procesul intern de desemnare a candidaților pentru Primărie și Consiliul Local. Prima etapă a acestui proces – înscrierea candidaților în cursa internă – este aproape de sfârșit, termenul limită pentru depunerea candidaturilor fiind 10 septembrie, ora 24:00. Orice membru are dreptul de a intra în cursa internă pentru funcții publice, însă lista finală de candidați și ordinea acestora vor fi stabilite în mod democratic, prin votul liber și secret al tuturor membrilor, în cadrul unei Adunări Generale. Ulterior, pe baza protocoalelor încheiate la nivel național (politic și electoral), precum și pe baza discuțiilor la nivel local, va fi stabilită lista comună a candidaților Alianței USR PLUS pentru alegerile locale din 2020.

Dezbaterea de joi, 12 septembrie, este deschisă publicului, astfel încât brașovenii să poată participa direct la acest proces democratic și transparent prin care USR își desemnează candidații pentru administrația locală. Participanții la dezbatere vor putea urmări prezentările candidaților înscriși în competiția internă și le vor putea adresa întrebări. De asemenea, dezbaterea va cuprinde și o sesiune de speed candidating – discuții libere, scurte, pe diverse teme, între candidați și public. Intrarea la eveniment este liberă.

Alexandra Coliban, președinte al filialei municipale USR Brașov:
“Prin acest eveniment, ne dorim să încurajăm implicarea cât mai multor cetățeni ai Brașovului în procesul nostru intern de desemnare a candidaților, astfel încât, la alegerile din 2020, USR Brașov să aibă candidați cât mai bine pregătiți, care să cunoască și să reprezinte cu adevărat interesele brașovenilor și ale orașului nostru. Vă așteptăm, deci, în număr cât mai mare, la această dezbatere!”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: