Dezbatere pe ”Balena Albastră” la Colegiul Național Andrei Șaguna (VIDEO,FOTO)

Jocul ”Balena Albastra” i-a bagat in sedinta pe reprezentantii judetului Brasov. Instituţia Prefectului Judeţul Braşov, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie  Judeţean, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere ANTIDROG Braşov au organizat joi o dezbatere pe tema consumului de droguri, dar si pe marginea jocului ”Balena Albastra” care a facut prima victima la Codlea, in judetul Brasov. La dezbatere au participat zeci de cadre didactice, dar si parinti, Sala Festiva fiind arhiplina.

Am gandit sa ne intalnim in mod deosebit pe problema  acelui joc ”Balena Albastra” care se pare ca a inceput sa aiba victime si in randul copiilor din tara noastra. Asa cum probabil ati aflat, la Centrul de Plasament din Codlea este deja prima victima, este inca un semnal de alarma ca toti trebuie sa fim uniti si sa actionam in asa fel incat sa ne protejam copiii. In acest sens, astazi il avem invitat pe domnul prefect Marian Rasaliu, de asemenea il avem aici pe domnul Razvan Rosca, sef al Biroului de Combatere a Crimei Organizate(BCCO) Brasov, domnul Daniel Nicolae si Rares Buna, domnul Alin Pahontu, adjunctul sefului IPJ Brasov, si doamna Anda Samson, coordonator antidrog”, a inceput prezentarea Ariana Bucur, sefa ISJ Brasov.

Primul care a luat cuvantul a fost prefectul judetului, Marian Rasaliu. Acesta s-a aratat ingrijorat de pericolul care ii pandeste pe copii pe internet. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a atras atentia parintilor si dascalilor sa fie foarte vigilenti cu copiii.

Stimati invitati, salut aceasta initiativa a Inspectoratului Scolar Judetean(ISJ) vizavi de subiectele care se vor dezbate astazi aici. Dincolo de orice chestiune legata de investitii, de oportunitati sau alte lucruri care privesc administratia publica locala, judeteana, legislativul chiar, eu consider ca aceasta tema a educatiei, a copiilor nostri este primordiala, aceasta tema reprezinta cel mai important lucru asupra caruia trebuie sa ne aplicam. Educatia si sanatatea primeaza in fata oricarui subiect de alta natura. Vreau sa va asigur de toata deschiderea mea vizavi de lucrurile care se vor discuta  astazi aici, de educatia copiilor, de constientizarea pericolelor la care se expun acestia intrand pe anumite site-uri. Am avut un caz nefericit la Codlea si imi doresc din suflet ca aceasta chestiune sa nu se mai intample. Depinde de noi, depinde de ceea ce transmitem copiilor, depinde de timpul pe ni-l facem pentru ei, depinde de perioada din zi pe care o petrecem cu ei, depinde de anturajul in care sunt. Voi face efectiv ceea ce trebuie sa faca orice parinte cu copii lui ”, a precizat Marian Rasaliu, prefectul judetului Brasov.

Ancheta in derulare la Codlea

Politistii brasoveni au in desfasurare o ancheta privind jocul ”Balena Albastra”. Acestia atrag atentia parintilor sa isi supravegheze copiii, mai ales cand intra pe internet.

Dupa cum bine stiti, in ultima perioada este de actualitate acest joc Balena Albastra. Ce pot sa va spun este ca in prezent exista o ancheta in derulare. Incercam sa stabilim exact daca a existat vreo legatura intre acest joc si nenorocirea de la Codlea. Deocamdata se fac cercetari in acest sens. Dupa cum stiti, in tara au fost semnalate mai multe cazuri legate de acest joc. Intr-adevar, internetul este folosit de toti copiii si pot aparea probleme daca nu sunt supravegheati. Ar trebui ca parintii sa aiba un control asupra copiilor, sa vada pe ce site-uri intra. Rugamintea noastra este sa ne semnalati noua sau colegilor nostri informatiile pe care le aveti legate de consumul de droguri. Stim ca a luat o amploare si doar impreuna putem limita si sa stopam acest lucru”, a declarat Razvan Rosca, seful BCCO Brasov.

Parintii prezenti in sala au solicitat Inspectoratului Scolar Judetean(ISJ) sa publice pe pagina institutiei un ghid al controlului parental pentru internet.

O sugestie pentru Inspectoratul Scolar Judetean ar fi sa existe un ghid al controlului parental pentru internet. De asemenea, fac un anunt pentru parinti, legea este foarte clara ca varsta minima pentru a avea un cont pe facebook este de 13 ani, iar pe whats app tot de 13 ani. Parintii sa fie atenti la aceste reguli pentru retelele de socializare”, a declarat Catalin Nan, presedintele Comitetului Judetean al Parintilor.


Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: