Dezastrul din spitalele brașovene, prezentat în presa națională

Dacă la capitolul conferințe de presă, aroganță și laude, județul Brașov stă bine, nu același lucru s-ar putea spune când brașovenii se lovesc de realitate. La nivel declarativ, spitalele din județ sunt peste cele din Austria, Suedia sau Franța. Însă, când bolnavii ajung să se interneze, își dau seama că totul este o cacealma a politicienilor cocoțați în fruntea județului, în urma alegerilor, nicidecum pe bază de competență. Primii care au atras atenția asupra mizeriei și a lipsurilor din spitalele din județ au fost, bineînțeles, pacienții, oamenii de rând.

Aceștia povestesc de ani buni pe rețelele de socializare coșmarul prin care au trecut când au fost internați. Mai nou, în ultima perioadă au ajuns să vorbească de condițiile mizerabile și cadrele medicale. Oamenii descriu unele spitale ca pe niște clădiri abandonate, insalubre care arată ca după bombardament.

Da, totul se întâmplă la Brașov cu largul concurs al administrației județene în subordinea căreia sunt unitățile medicale. Este de înțeles atât timp cât oamenii vorbesc despre manageri puși politic, despre administratori care sunt în funcții de conducere doar pentru combinații, nicidecum pentru a schimba ceva în calitatea actului medical.

Partea proastă este că nu doar spitalele au fost abandonate, ci și alte clădiri ale județului care în trecut erau o emblemă pentru Brașov. Un exemplu ar fi Centrul de Agrement. Nici baza Olimpia nu arată mai bine. Dar, vorbim zilnic de aeroport, proiect care și acesta se află realizat undeva la 30%…

sursa foto: Libertatea

Cristi FLOREA

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: