Dezastrul de la Viscri! Sătenii îi cer socoteală lui Adrian Veștea (VIDEO)

Județul Brașov este promovat intens de străini cum ar fi Prințul Charles sau cunoscutul realizator TV Charlie Ottley,dar autoritățile județene nu sunt în stare să ajute cu nimic, din contră, se pare că mai mult încurcă.

Sătenii din faimoasa localitate Viscri, ”sar la gâtul” șefilor din Consiliul Județean Brașov. Deși oamenii din sat au solicitat încă din 2016 ajutorul reprezentanților Consiliului Județean Brașov pentru rezolvarea unei probleme ce ține de accesul auto în localitate, nu au primit niciun semn nici până în 2020…Din contră, unii cetățeni s-au ales cu plângeri penale…

”In 2016, la cererea satenilor, Ministerul Culturii a emis o recomandare oficiala de interzicere a accesului masinilor vizitatorilor in situl UNESCO Viscri. Autoritatile locale nu au facut nimic.

Atunci oamenii din sat au pus mana de la mana, au amenajat o parcare civilizata si o poteca frumoasa pana in centrul satului. Nu a parcat nimeni in ea.

Atunci am cumparat indicatoare catre parcare, panouri cu harti, si cativa oaspeti cu bun-simt au inceput sa parcheze in parcare. Restul, tot pe strada.

Oamenii din Viscri au inceput sa stea cu randul in intersectie, ca sa-i roage pe vizitatori sa mearga in parcare. Si cateva zile a fost bine. Atunci au facut si autoritatile ceva: au trimis politia sa-i indeparteze pe cei care dirijau traficul.

Si a mai facut si Consiliul Județean Brașov, cel care e obligat legal sa protejeze situl UNESCO, ceva: a facut plangere penala impotriva celor care au donat terenul pentru parcare.

Azi, 4 ani mai tarziu, in parcare erau 10 masini, iar in sat cateva sute.

Ministerul CulturiiConsiliul Județean Brașov, dl Adrian Ioan Veştea, dl ministru Bogdan Gheorghiu, cineva, ne auziti si pe noi? Protejam unul dintre putinele situri UNESCO pe care le avem? Sau macar pe oamenii care locuiesc in sat? Noi am facut tot ce puteam, legal. Si ilegal, dupa cum ne spuneti dumneavoastra.

Nu e greu: un studiu de circulatie care costa 2000 de euro, niste indicatoare cu “Accesul interzis cu exceptia riveranilor” care costa cateva sute de lei, si un pic de interes.

Sau nici nu trebuie sa le faceti dumneavoastra, le facem noi. Doar nu ne mai dati in cap”, au scris pe  facebook

Viscri – Deutsch-Weißkirch , 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: