Dezastru în sistemul de sănătate brașovean. Vezi ce condiții are personalul medical! (FOTO)

Administrație liberală!
𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐂𝐥𝐢𝐧𝐢𝐜 𝐝𝐞 𝐍𝐞𝐮𝐫𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐏𝐬𝐢𝐡𝐢𝐚𝐭𝐫𝐢𝐞 𝐁𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯 are mai multe pavilioane. Pavilionul central se află în centrul istoric al orașului Brașov. Acesta a fost inclus pe lista spitalelor suport COVID-19 și în prezent treatează cazurile de COVID-19 deși este un spital de monospecialitate care tratează pacienții cu afecțiuni neurologice și o parte din pacienții cu afecțiuni psihiatrice.

“𝐈̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐚𝐯𝐢𝐥𝐢𝐨𝐧 𝐧𝐮 𝐞𝐱𝐢𝐬𝐭𝐚̆ 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐛𝐨𝐥𝐢 𝐢𝐧𝐟𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐚𝐬𝐞. De când spitalul a fost trecut pe lista spitalelor suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți de virusul SARS-CoV-2 au fost aduși din alte spitale medici infecționiști. 𝐓𝐨𝐭̦𝐢 𝐚𝐜𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐢 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐢𝐧𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭̦𝐢 𝐜𝐮 𝐯𝐢𝐫𝐮𝐬𝐮𝐥 𝐒𝐀𝐑𝐒-𝐂𝐨𝐕-𝟐.
În urmă cu o săptămână a fost detașat de către DSP încă un medic infecționist de la Spitalul Municipal Făgăraș.

Medicii de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov mi-au solicitat, în calitatea mea de Președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Făgăraș să fac toate demersurile pentru a salva această persoană prin întoarcerea ei la Spitalul Municipal Făgăraș.
Acest medic detașat, având un handicap la nivelul membrelor, nu poate respecta condițiile impuse pentru echiparea și dezechiparea necesară tratării cazurilor COVID-19 și prezintă un risc maxim de infectare, punându-i-se viața în pericol.

Solicit conducerii DSP să ia măsuri urgente în vederea detașării unui alt medic infecționist la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov și retrimiterea medicului cu handicap la nivelul membrelor la spitalul unde își desfășoară activitatea, salvându-i-se astfel viața.

Tot la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie din Brașov se fac ture de câte 7 zile în care tot personalul medical care intră la pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2 sunt izolați în spital.

❗❗𝐀𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐢𝐠𝐢𝐞𝐧𝐚̆ 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐞 𝐚𝐮 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐞𝐬 𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐮𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐂𝐎𝐕𝐈𝐃-𝟏𝟗. 𝐀𝐜𝐞𝐬𝐭𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐝𝐮𝐬̦𝐮𝐥 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐥 𝐟𝐨𝐥𝐨𝐬𝐞𝐬𝐜 𝟑𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐩𝐞 𝐳𝐢, 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧𝐠𝐫𝐢𝐣𝐞𝐬𝐜 𝐛𝐨𝐥𝐧𝐚𝐯𝐢𝐢 𝐢̂𝐧𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭̦𝐢 𝐜𝐮 𝐯𝐢𝐫𝐮𝐬𝐮𝐥 𝐒𝐀𝐑𝐒-𝐂𝐨𝐕-𝟐 ❗❗

Solicit Președintelui Consiliului Județean Brașov, 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐕𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐚, care are în subordine și acest spital, să conștientizeze dezastrul la care a ajuns sistemul de sănătate județean, reprezentat în majoritate de spitalele aflate în subordinea sa și 𝐬𝐚̆ 𝐨𝐩𝐫𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚̆ 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐚𝐭𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭 𝐥𝐚 𝐯𝐢𝐚𝐭̦𝐚 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯 pentru că, din cauza conducerii deficitare a sănătății din Brașov, este 𝐬𝐢𝐧𝐠𝐮𝐫𝐮𝐥 𝐯𝐢𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐠𝐫𝐞𝐚 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐚𝐟𝐥𝐚̆ 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 𝐁𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯 𝐢̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐜𝐫𝐢𝐳𝐚̆ 𝐩𝐚𝐧𝐝𝐞𝐦𝐢𝐜𝐚̆”, scrie pe pagina de facebook, Mariana Câju, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Făgăraș, candidat independent pentru președiniția Consiliului Județean Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: