Despre politică și Caracal

Cum va arăta România după alegerile prezidențiale și în următorii ani din punct de vedere al prezenței în spațiul public a unor partide, a unor doctrine și a percepției lor de către cetățeni?

Cineva îmi spunea azi ca nu va mai vota partidele tradiționale și că va da votul celor fără ideologie. Asta se cheama “Strigătul deznădejdii” la adresa clasei politice.

Bagă cineva de seama spre ce se îndreapta țara asta !?

 

Caracalul a ajuns vedeta pentru ororile de acolo dar acestea nu puteau fi previzibile în contextul în care instituții ale statului care ar trebui să ne protejeze sunt în cârdășie. Așa o fi? Ce au făcut politicienii din acea zonă? Chiar nu au mirosit nimic?  Vorba zboară și dacă ești atent vezi și auzi multe lucruri ce se întâmplă. Lumea vorbește. Nu trebuie decât să vrei să auzi.

Oare ce se întampla la Caracal nu regăsim și în alte județe, aceste complicitati locale duse oare până la ce nivel ?

 

Asta dovedește că nu am avut ministru de interne care să aibe experientă și determinare, care nu trebuie să fie neapărat polițist ci să aibe calități de șef adevărat.

 

De vină nu este doar ultimul ministru de interne ci și cei care s-au perindat înainte, însa când ai pe cineva din zona Teleorman te aștepți să vina cu un bagaj de informații suplimentar. Să nu uitam și de propriul serviciul secret intern care este la dispoziția ministrului.

 

Au fost așa de multe erori grave de administrație încat dupa părerea mea guvernul trebuia să-și dea demisia, iar partile bune din programul de guvernare puteau să le negocieze cu sprijin parlamentar pentru următorul guvern interimar.  PSD-ul trebuie să faca un pas înapoi, însă este orbit de orgoliul unui partid ruginit și învechit în ideologia pe care nu o mai reprezinta datorită intereselor unor baroni locali.

 

Mulți oameni care încă mai cred în politica de stânga nu vor mai  vota cu PSD.  Când va veni momentul imploziei oamenii de stanga vor înțelege, iar în contextul apropierii alegerile locale multor primari le va fi rușine să candideze sub sigla PSD.

 

Și uite așa, cineva a dat o lovitură sub centură existentei unui partid care nu a dorit niciodată să se reformeze și care nu mai oferă nimic caracteristic ideologiei de stânga. Iar ce oferă sunt doar avantaje totale pentru cei din vârful PSD iar pentru alegători NIMIC!

 

Presedinte interimar,

Pro Romania Brasov

Deputat. Mohaci Mihai

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: