Deși aflat în concediu, viceprimarul Rusu a coordonat acțiunea de la Stupini

Intervenție la Stupini încă de la primele ore ale dimineții. 150 de locuințe au fost afectate în cartierul Stupini, din cauza revărsării pârâului #Ghimbasel, care este umflat încă de la Râșnov. De asemenea, pe mai multe străzi, partea carosabilă a fost acoperită cu apă de până la 40- 50 cm. ”De la 7.00 dimineața am fost în contact cu SVSU și am coordonat sa aducem camioanele cu nisip, saci. Am vorbit cu șeful ISU care era și el în concediu, dar în Brașov și la fața locului, cu domnul Barabas Laslo care era acolo cu domnul Uță, directorul de la SGA. De asemenea, am ținut permanent legătura și cu cei din Politia Locală.Telefonic, până la ora 11.00 am comunicat cu ei și în continuare discut să fiu sigur ca totul este în regulă.
Am dispus trimiterea a două camioane cu nisip și saci pentru a proteja gospodăriile, dar și pentru a reface digul de pe unul dintre maluri.
La fața locului acționează #colegii de la ISU Brașov, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU), Poliția Locală, Poliția națională, Serviciul de Godpodărirea Apelor, Administrația Națională Apele Române, Jandarmeria Brașov. Motopompele funcționează pe unul dintre maluri, pentru scoaterea apei din locuințe și din curți, iar pe celălalt mal luptăm să stabilizăm digul”, a spus Sebastian Rusu, viceprimarul Municipiului Brașov
Străzile din Stupini afectate:
✔️ Str. Fânului pe o distanță de aproximativ 350 m, intersecția cu DN 13 – Str. Fagurelui, pe o distanță de cca 500 m;
✔️ Str. Fântânii pe o distanță de aprox. 150 m (nivelul apei de 10-15 cm);
✔️ DN 13, sensul de mers Rupea – Brașov (2 benzi pe sens), pe o lungime de aprox. 50 m (nivelul apei de 10-15 cm).
La ora 11, nivelul apei a început să scadă. Intervențiile continuă, mai ales că a început să plouă, din nou, iar prognozele meteo anunță ploi la #Brașov și în zilele următoare.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: