Descoperim Brașovul printr-o vânătoare arhitecturală de vară, pe 1 iulie!

Vânătoarea de comori arhitecturale te provoacă să îți recunoști orașul prin lupa unor elemente ce se ascund prin case, ferestre, uși, grădini și cartiere mai mult sau mai puțin familiare într-o #varăcuarhitectură. Începem cu jocul nostru urban preferat și vă invităm la o explorare a Brașovului pe 1 iulie.

”Noi am observat că lucrurile se schimbă un pic după ce îți iei 2-3 prieteni și vii într-o sâmbătă la o Vânătoare arhitecturală. Primești o hartă, câteva foi cu indicii, niște fișe ajutătoare (căci jocul e un fel de introducere în arhitectură) și ai timp 2-3 ore să te plimbi printr-un cartier bine delimitat și să observi, găsești, fotografiezi cât mai multe indicii. Nu e chiar ușor, căci fiecare echipă trebuie să se organizeze bine, să-și împartă responsabilitățile (și indiciile), dar faptul că avem echipe care au fost la 4-5 ediții și ne povestesc cum au început să se uite pe sus, la balcoane, bovindouri și mascaroni și să le povestească prietenilor din mers ce sunt alea, e un semn că facem ceva bine”, spune Ioana Pătrășcoiu, mintea creativă din spatele Vânătorii.

Toate informațiile & înscrierile pentru 1 iulie – Vânătoare de comori arhitecturale în Brașov https://bit.ly/2K46qOI

Urmează noi vânători de-a lungul verii în Brașov, așa că fiți cu ochii pe pagina de Facebook și pe website-ul nostru: http://www.vanatoarea-arhitecturala.ro/

De asemenea, pentru că am sărbătorit împreună Ziua Internațională Art Nouveau în Oradea, ne-am gândit să îi dedicăm o lună pe Instagram sub egida #onemonthofartnouveau, cu detalii din România și nu numai. Curioși ce se ascunde în acest stil cu multe definiții? Puteți descoperi acolo, vizual, ce reprezintă și de ce ne place atât de mult, cu fiecare detaliu floral, buclă sau figură hiperbolică.

Iată ce ne-a spus Eva despre vânătoarea de elemente art nouveau: ”Bună! Eu sunt Eva, membră a echipei Vulturii Art Nouveau. E prima dată când particip la o asemenea vânătoare. Mi-a plăcut foarte mult, a fost distractiv. De acum voi vedea cu alți ochi clădirile din Oradea. Trăiesc de 38 ani în Oradea și habar n-aveam că avem un Hermes deasupra acelui arc J. Si asta e doar una din descoperiri. Mulțumim că v-ați gândit să organizați așa ceva la noi. Sper ca data viitoare să fie și mai multe echipe! ”

 

Despre Vânătoarea de comori arhitecturale

Organizată de peste 7 ani, vânătoarea arhitecturală este un joc de echipă prin care devii turist în orașul tău, te familiarizezi cu arhitectura lui (patrimoniul construit) și înveți într-un mod distractiv să-l privești altfel. Cu câteva mii de participanți din București, dar și din Câmpulung Muscel, Constanța, Sinaia sau Mediaș, acest eveniment propune redescoperirea arhitecturii și a patrimoniului într-un mod relaxat, pentru a-ți înțelege mai bine orașul, istoria, cultura.

Nu uita să ne urmărești pe http://www.vanatoarea-arhitecturala.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/VanatoareaArhitecturala/

Instagram: https://www.instagram.com/vanatoareaarhitecturala/

Dacă ai nevoie de un reminder, te poți înscrie în newsletterul nostru, aici:  http://bit.ly/2EVTPqR  

 

Persoană de contact: Ioana Pătrășcoiu / ioana@vanatoarea-arhitecturala.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: