Deputatul PSD Mihai Popa, achitat de Instanţa supremă într-un dosar de şantaj

Deputatul PSD Mihai Popa a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. Parlamentarul a fost cercetat într-un dosar în care este acuzat de DNA că a ameninţat managerul unui spital din Braşov.

Numai că instanța a decis achitarea pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Totuși, decizia nu este definitivă, iar DNA poate face apel.

Potrivit DNA, în urmă cu 2 ani, Mihai Popa și-ar fi folosit influența ca președinte al Organizației PSD Făgăraș pentru menținerea în funcție a unei persoane din conducerea unui spital aflat în subordinea primăriei.
În cazul în care decizia rămâne definitivă, la nivel de Brașov, PSD rămâne curat, fără parlamentari, consilieri județeni sau consilieri municipali care să aibă probleme cu legea. Singurul partid campion la dosare penale la Brașov rămâne PNL, care are și primar de municipiu, și consilieri locali și consilieri județeni cercetați sau deja condamnați pentru diferite încălcări ale legii.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: