Deputatul PNL Mara Mareș: „Activitatea Ministrului Dialogului Social, Gabriel Petrea, este inexistentă”

Deputatul PNL Mara Mares critica aspru activitatea lui Gabriel Petrea, Ministrul al Consultărilor Publice și Dialogului Social. „Întrucât Guvernul pur și simplu a ignorat complet în ultimele 6 luni tot ceea ce a însemnat luări de poziții publice, argumente, opinii și analize de specialitate, aseară, în București și în multe orașe din țară, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a se face ascultați și înțeleși.

În acest context, consider că este momentul să reevaluăm mecanismele noastre de consultare publică și dialog social. Este evident că, dacă s-a ajuns aici, acestea nu funcționează. Totodată, remarc faptul că domnul Gabriel Petrea, Ministrul Consultărilor Publice inexistente și al Dialogului Public ineficient, nu manifestă vreo preocupare pentru a supune atenției Guvernului aceste reacții sociale.

Iar dacă lumea a ajuns să iasă în stradă, poate că este momentul să ne întrebăm: care mai este oportunitatea menținerii în funcția de Ministru al Consultărilor Publice și Dialogului Social a acestui personaj dezinteresat de consultare și dialog? Se poate ca dialogul social și consultările să eșueze, oamenii să iasă în stradă, iar Ministrul Gabriel Petrea să nu fie tras la răspundere? Bunul simț ne spune că nu.

Solicit conducerii coaliției guvernamentale să demareze o evaluare a activității lui Gabriel Petrea, întrucât reiese cu evidență faptul că instituția pe care o conduce nu și-a îndeplinit menirea legală, și anume de a efectua consultări publice cu societatea civilă într-un cadru riguros și organizat.

De asemenea, îl invit pe domnul Ministru Gabriel Petrea să prezinte public toate demersurile și consultările pe care le-a organizat în ultimele 6 luni, pentru a vedea dacă agenda domniei sale coincide sau nu cu agenda publică și dacă mai este sau nu cazul ca domnul Petrea să fie menținut în funcție”, a precizat deputata liberală.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: