Deputatul Mihai Mohaci vrea o comisie pentru Compania Apa formată din consilieri județeni și locali

La alegerile locale din 2016, in programul pe care il stabileste fiecare partid, PSD-ul lua in consideratie la nivelul Consiliului Judetean, modalitatea reducerii cu 10 % a pretului la metrul cub de apa. In primele sedinte de consiliul judetean am pomenit de acest aspect dupa care s-a asternut linistea. Nu a mai interesat pe nimeni, mai ales dupa ce numirea consiliului de administratie a fost facuta pe sest. Acum, administratia locala este suparata pe managementul de la Compania Apa. Pai ce spuneam de acea reducere de 10%, nu inseamna asta un management performant!?

Si povestea cu infrigementul este interesanta in conditiile in care la rapoartele solicitate in cadrul prefecturii Brasov aferente anului 2015, jumatate din comunele judetului nu aveau apa curenta sau canalizare intr-o forma combinata. Si sa nu uitam ca Brasovul este un judet urbanizat. Pai, ce facem pana la urma?

Este bine sa comentam in al 12 ceas, sau doar o facem pentru ca dorim o schimbare si nu o analiza responsabila. In concluzie solicit celor doi actori, Consiliul Judetean si Primaria Brasov o analiza privind posibilitatea unui management ce sa duca la scaderea pretului (la metru cub de apa si a pretului la canalizare), acestia fiind actionarii majoritari. Nu ploua mai mult ca in anii anteriori dar pretul la canalizare a crescut de mii de ori din anul 2000,  iar apa,  o avem langa noi. Si sa nu uitam de pompele de la Prejmer care pot vinde apa la preturi mai mici ca cele din lacul de la Tarlungeni si care nu sunt preferate decat intr-un procent infim sau in situatii de criza, astfel colmatatandu-se multe dintre ele. Cele functionale sunt obligate sa deverseze apa in raul Olt, apa de cea mai buna calitate care este extrasa de la mare adancime, este drept printr-un proiect inteligent dinainte de “89.

Sper ca anul 2018 sa fie un an in care pretul apei cel putin nu va mai creste.

Brasovenii merita sa fie informati despre costurile reale de la Companuia Apa Brasov. Cred ca o comisie formata din  consilieri judeteni si locali ar fi binevenita.

Mihai Mohaci, deputat PSD Brasov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: