Deputatul Mara Mareș a participat la o conferință internațională în Pakistan

Deputatul PNL, Mara Mareș, a participat la Conferința internațională cu tema ‘’Rolul femeilor parlamentar în consolidarea democraţiei şi a justiţiei sociale’’, care a avut loc la Islamabad, R.I. Pakistan, în perioada 13-15 martie 2017.

‘’În calitate de Secretar la Comisia de egalitate de şanse din Camera Deputaţilor, am fost onorată să răspund invitaţiei Grupului parlamentar privind problematica femeilor din cadrul Adunării Naționale a R.I. Pakistan. Am avut astfel plăcerea de a reprezenta România alături de delegaţiile statelor: Australia, Iordania, Indonezia, Irak, Iran, Kîrgîzstan, Maldive, Myanmar, Nepal, Sri Lanka și Turcia.

Discuțiile au fost unele deosebit de constructive și productive. Ele s-au conturat în jurul provocărilor contextului politic şi social global, profund afectat de ameninţările teroriste la adresa securităţii indivizilor, dar şi în jurul circumstanţelor specifice statutului femeilor în diferite societăţi. Participanții au punctat potenţialul femeilor parlamentar în întărirea mecanismelor democratice, în amplificarea justiţiei sociale şi întreţinerea unui climat inclusiv şi de pace în statele lumii.

Lucrările conferinței s-au finalizat cu semnarea unei Declaraţii Comune care reafirmă angajamentul solid al semnatarilor de a articula rolul femeilor în democraţiile parlamentare pe care le reprezintă. Totodată, a fost adoptată Rezoluţia pentru constituirea platformei cadru “Women Parliamentarians for Social Justice and Democracy”. Documentul aduce în prim plan nevoia întăririi legăturilor interparlamentare între statele participante pentru promovarea drepturilor femeilor în societate. De asemenea, rezoluția face un apel în vederea afirmării unei voci colective pentru integrarea și creșterea reprezentării semnificative a femeilor în toate forurile democratice și politice, inclusiv parlamentele naționale, regionale sau adunările locale.

Nu în ultimul rând, conferinţa a fost apreciată de organizatori ca fiind un real succes, motiv pentru care s-a propus marcarea zilei de 13 martie ca Ziua Femeilor Parlamentar pentru Democrație și Justiție Socială.’’, a declarat deputatul PNL.

‘’În intervențiile pe care le-am susținut pe parcursul lucrărilor, am subliniat nevoia unei mai mari incluziuni a femeilor pe piața muncii, dar și în politică. De asemenea, am reiterat importanța majoră a apărării și promovării libertății femeilor de a lua propriile decizii asupra oricărui aspect al vieții lor, fie că este vorba de carieră, fie că este vorba de viața personală sau propriul corp.’’, a mai adăugat Mara Mareș.

Mara Mareş,

Deputat PNL

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: