Depășiri ale nivelului de zgomot în municipiu. Care sunt cele mai zgomotoase străzi din Brașov?

Municipalitatea a realizat o cartare a nivelului de zgomot și elaborarea hărții strategice de zgomot a orașului Brașov. În cadrul planurilor de acțiune, pe baza rezultatelor cartografierii acustice, se identifică zonele poluate fonic ca urmare a traficului rutier și a activităților industriale și se identifica soluțiile de diminuare a zgomotului ambiental sau de păstrare a nivelului scăzut de zgomot.
Principalele surse ale zgomotului sunt traficul rutier și zonele industriale. Având în vedere analiza de detaliu a hărților de conflict s-a constatat că sunt depășiri ale nivelului de zgomot admis la fațada clădirilor numai în cazul factorului de zgomot trafic rutier, atât pe timp de noapte cât și pe timp de zi, în zona Ocolitorii Brașov, pe Valea Timișului, pe străzile Hărmanului, Feldioarei, 13 Decembrie, Stadionului, Fagarașului, Mihail Kogălniceanu, București, Griviței, Toamnei, Constantin Dobrogeanu Gherea, Gării, Aurel Vlaicu, 15 Noiembrie, Lungă, Alexandru Vlahuță, Bârsei, Fagurului, Fântânii, Iuliu Maniu, Nicolae Iorga, Saturn, Mureșenilor, Lacurilor, Zizinului, Carpaților, Poienelor, Valea Cetății. 
Potrivit raportului, în Brașov nu se evidențiază zone cu depășiri ale valorilor maxime permise în cazul zgomotului industrial”, se arată într-un comunicat al Primăriei Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: