Demersuri pentru valorificarea patrimoniului Muzeului Primei Şcoli Româneşti

Todorică Şerban, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a participat la conferinţa de prezentare a proiectului „Muzeul Bisericii Sf. Nicolae Brașov – Prima Școală Românească – Un model sustenabil de protejare a patrimoniului”.
Evenimentul a avut loc marţi, 7 septembrie, la Muzeul Primei Şcoli Româneşti.
„Iniţiatorii proiectului, Muzeul Bisericii Sf. Nicolae Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” Braşov, își propun o mai bună valorificare a patrimoniului cultural deţinut de Prima Școală Românească și aducerea sa într-un context economic, bazat pe turism cultural.
În cadrul proiectului se vor realiza activități de documentare științifică, evaluare diagnoză, evidență, conservare primară asupra bunurilor culturale neinventariate din colecție (aproximativ 1500 unități), precum şi activități de conștientizare a comunității locale cu privire la importanța și valoarea acestui patrimoniu.
În paralel cu demersurile vizând patrimoniul Muzeului Primei Şcoli Româneşti, spaţiile acestuia vor fi reamenajate, igienizate şi reparate cu fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Braşov, în baza Programului privind acordarea de finanţări nerambursabile din bugetul pe anul 2021 pentru unităţile de cult.”, s-a menționat pe pagina de facebook: Consiliul Județean Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: