Delegația OMS a vizitat Spitalul Municipal Săcele, școala din Gârcini și localitatea Apața

Ieri, în cea de-a doua zi a vizitei pe care delegația Organizației Mondiale a Sănătății o efectuează în județul Brașov, prefectul Mihai Cătălin Văsii, deputatul dr. Cristina Vecerdi și directorul executiv al DSP Brașov, dr. Claudia Bularca i-au însoțit pe membrii acesteia la Spitalul Municipal Săcele.
 ”Am dorit ca delegația OMS să vadă această unitate și să discute cu personalul de aici pentru că Spitalul Municipal Săcele se află de mult timp în prima linie a luptei cu pandemia. Conducerea acestui spital, medicii, asistenții medicali și ceilalți angajați au răspuns prezent din prima fază și de atunci sunt pe baricade. Le mulțumesc și cu acest prilej, așa cum mulțumesc tuturor celor care ne sunt alături în gestionarea crizei sanitare provocate de noul coronavirus și care au înțeles că doar prin dedicare, colaborare, solidaritate de breaslă și conștiința că în aceste momente grele comunitatea are nevoie de ei mai mult decât oricând putem învinge în această luptă”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.
Membrii delegației au discutat cu reprezentanții spitalului, cu medicii și asistenții prezenți, precum și cu primarul municipiului Săcele. De asemenea, echipați în costume de protecție, au vizitat saloane în care sunt internați bolnavi de COVID.
Tot la Săcele, a fost vizitată și Policlinica, unde este amenajat un centru de vaccinare și unde funcționează un punct de testare RT-PCR.
Delegația a vizitat apoi Școala Gimnazială nr. 5, situată în cartierul Gârcini:
„Aici, membrii delegației au discutat cu conducerea școlii și cu membri ai comunității de rromi despre impactul pandemiei asupra procesului de învățământ și asupra locuitorilor din zonă. Un subiect important l-a reprezentat reticența sau chiar rezistența fermă a marii majorități a locuitorilor din acest cartier față de vaccinarea împotriva COVID-19, reieșind că informațiile false vehiculate de diverse surse reprezintă principala cauză.
Vizita delegației OMS în județul Brașov s-a încheiat în localitatea Apața, unde a avut loc o întâlnire cu primarul comunei, medicul de familie, reprezentanți ai școlii gimnaziale și ai cultelor ortodox și luteran. Și de această dată, discuțiile s-au axat pe modul în care pandemia de COVID-19 a afectat comunitatea, pe cauzele unei rate scăzute de vaccinare și pe unele posibile soluții pentru depășirea temerii, neîncrederii și barierei reprezentate de informațiile false care afectează campania de vaccinare în mediul rural.”, s-a menționat pe pagina de facebook: Instituția Prefectului Județul Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: