Deja vu…fără nunți, botezuri sau mese festive

Retrăim perioada de la începutul pandemiei. Evenimentele private, precum nunți, botezuri sau mese festiveatât în spațiile deschise, cât și la interior, vor fi interzise din nou pe plan național, până la scăderea numărului de cazuri de SARS-CoV-2, a specificat șeful DSU, Raed Arafat.

Este foatre greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”, a spus Arafat.

El a precizat că botezul și cununia de la biserică nu intră în această categorie, pentru că există reguli speciale pentru aceste ceremonii. Acestea se pot desfășura în prezența a cel mult 16 persoane.

„Este vorba despre mesele festive”, a susținut Arafat

Pe de altă parte, CNSU a decis că restaurantele, cinematografele și teatrele vor funcționa în interior în două incidențe: cu capacitate de 50% în zonele unde sunt până la 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar cu capacitate de 30% și cu program limitat până la ora 23.00 în zonele unde sunt de la 1,5 până la 3 cazuri de COVID la mia de locuitori. Localurile din zone cu peste 3 cazuri la mia de locuitori rămân închise.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: