Declarația de avere a Secretarului de Stat Andreea Moldovan. Cum să încasezi dividende, dar să nu figurezi ca acționar la vreo firmă

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, nu este acționar la vreo firmă, dar a încasat dividende.

Potrivit declarației de avere, medicul Andreea Moldovan deține o casă de locuit în județul Mureș(2006) în suprafață de 140 mp, cotă parte 50%(Moldovan Bogdan) și un apartament în Brașov din 2013 în suprafață de 145 mp, tot cu o cotă parte de 50%. De asemenea, deține un autoturism Opel Crossland din 2019(credit).

Noul Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan a avut venituri atât de la stat, cât și de la privat. Interesant este că în declarația de avere, la rubrica unde ar fi trebuit să declare dacă este acționar la vreo societate comercială, nu apare nimic. Însă, la rubrica venituri, Andreea Moldovan scrie totuși că a încasat 66.500 lei DIVIDENDE. Întrebarea este, cum poți încasa dividende dacă nu ești acționar? Poate răspunde la această întrebarea doamna Andreea Moldovan sau cei de la ANI.

Tot la rubrica venituri, medicul a declarat că a încasat 12.861 lei de la Spitalul Sf. Constantin, tot de acolo a mai luat și suma de 16.000 lei(membru CA-medic…) și salariu 49.117 lei, plus 17.148 lei de la Spitalul de Boli Infecțioase. A mai obținut și venituri din colaborarea cu o firmă medicală (RMN) de unde a luat 8393 de lei, dar a mai încasat și suma de 45.134 lei printr-un proiect, fiind expert…indescifrabil.

Din închirierea casei (50%) a primit suma de 5919 lei. Mai figurează și cu o altă colaborare, tot în calitate de medic, de unde a încasat 1000 de euro, conform declarației de avere din 13-04-2020. Medicul Andreea Moldovan are și credite. A contractat un credit în 2013 scadent în 2033 în valoare de 105.000 euro, dar și unul contractat în 2020, scadent în anul 2023 în valoare de 79.920 lei.

Precizăm că de câteva zile, medicul Andreea Moldovan a devenit Secretar de Stat în Ministerul Sănătății la propunerea USR, fiind probabil o apropiată a formațiunii politice. Cel puțin așa reiese și dintr-o poză făcută la sediul USR Brașov, unde a apărut și medicul. Cum nu sunt mulți medici care participă la conferințele de presă ale partidelor politice, este o ipoteză de luat în calcul.

Am încercat să obținem un punct de vedere referitor la acest aspect, dar medicul nu a răspuns nici la mesaje, nici când a fost sunată. Probabil dacă ar fi sunat o televiziune națională, ar fi răspuns imediat și ar fi intrat în direct, așa cum procedează în ultimele luni…

Declaratia de avere

Declaratia de interese

 

 

 

 

Dă clic pentru a accesa dec_interese_comitet_dir_iun20.pdf

One thought on “Declarația de avere a Secretarului de Stat Andreea Moldovan. Cum să încasezi dividende, dar să nu figurezi ca acționar la vreo firmă

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: