Decizie aberantă! Vaccinare pe muzică de orgă la…Biserica Neagră din Brașov

Bătaie de joc la Brașov!

Biserica Neagră va fi gazda unui nou eveniment de vaccinare, dedicat  enoriașilor și personalului ecumenic, anunță Primăria Brașov.

– Este pentru prima dată, cel puțin în România, când un centru de vaccinare se amenajează chiar în interiorul unei bisericii. Pe toată perioada vaccinării se va derula un maraton al muzicii de orgă –

Luni, 21 iunie, în Biserica Neagră, între orele 10.00 și 19.00, se desfășoară cel de al nouălea eveniment din cadrul maratonului de vaccinare „Liber la vaccinare, liber la viață!“, inițiat de Primăria Brașov. ,,Liber la biserică!” este un eveniment dedicat enoriașilor și personalului ecumenic, indiferent de cult. Biserica Neagră este prima biserică din România care își deschide porțile pentru a se amenaja un centru de vaccinare mobil în interiorul clădirii.

Evenimentul este organizat de Primăria Brașov, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică și cu sprijinul Bisericii Negre C.A.

,,Ne aflăm în altarul Bisericii Negre, în locul în care luni, 21 iunie, se va desfășura unul dintre cele mai importante evenimente de vaccinare și cu siguranță cel mai inedit, ,,Liber la biserică”. Biserica Neagră, punctul reprezentativ al Brașovului, atât pentru localnici, cât și pentru turiști, va găzdui un eveniment de vaccinare unic în țară. Este pentru prima oară când un astfel de eveniment se va ține într-o biserică. Centrul de vaccinare va fi amenajat aici, în altarul Bisericii Negre și este important de știut că cei care vin să se vaccineze pot vizita Biserica Neagră și pot asista, pe parcursul întregii zile, la concerte de orgă.”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Persoanele care se vaccinează vor avea acces gratuit să viziteze Biserica Neagră, iar cantori organiști din bisericile brașovene de diferite confesiuni, precum și studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, vor oferi un maraton al muzicii de orgă, care să acompanieze acțiunea de vaccinare pe durata întregului eveniment.

,,Comunitatea Bisericii Negre susține orice măsură care duce la prelungirea vieții. Suntem alături de cadrele medicale și de autorități pentru eforturile comune de a combate virusul. Invităm, cu mult drag, pe toți brașovenii să participe la acest maraton de vaccinare în Biserica Neagră. O să se bucure de o ambianță deosebită și de cântec de orgă pe tot parcursul maratonului”, a explicat Frank – Thomas ZIEGLER, șef birou Biserica Neagră.

În cadrul acestui eveniment, vaccinarea se face fără programare, la alegere, cu unul dintre cele două vaccinuri produse de Pfizer și Johnson&Johnson.

,,Cine a fost la Brașov știe că Biserica Neagră este simbolul orașului. Și nu o știe fiindcă i-ar fi spus-o cineva, ci fiindcă atunci când vezi Biserica Neagră înțelegi acest lucru cu inima. Imaginea ei e copleșitoare, ți se întipărește pe retină și îți coboară în suflet pentru totdeauna. Cine nu a fost încă la Brașov va trăi toate aceste stări când va ajunge. Această construcție impozantă și impresionantă este o sursă continuă de inspirație și încântare, încărcătura spirituală dându-i vizitatorului senzația de căldură, de apropiere. Poate din acest motiv oamenii nu se simt mici în preajma ei, ci ocrotiți de ea, cuprinși de ea, inspirați de măreția ei” – bisericaneagra.ro.

Biserica Neagră din Braşov este unul dintre cele mai reprezentative edificii ale goticului transilvănean. Biserica parohială evanghelică din Braşov, având hramul Sf. Fecioare Maria, şi-a primit numele ca urmare a marelui incendiu care a cuprins oraşul în 1689, când fumul şi flăcările i-au înnegrit zidurile. Biserica Neagră are o lungime de 89 m şi o lărgime de 23 m, fiind cel mai mare edificiu religios între Viena şi Istanbul (sursa: http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/BisericaNeagra).

Vă reamintim că la începutul lunii mai, Primăria Brașov a demarat maratonul de vaccinare ,,Liber la vaccinare! Liber la Viață!”, care cuprinde 10 evenimente de vaccinare dedicate diferitelor categorii sociale sau anumitor activități din ceea ce presupune reîntoarcerea la normalitate.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: