De la Scripcaru la Coliban. Alt primar, aceleași apucături în ce privește contractele. Banii ajung tot la clientela de partid

”Vin ai nostri, pleaca ai nostri
Noi rămânem tot ca proștii.
Ăia hoți, ăștia hoți,
Mama lor la toți”.

Mulți dintre brașoveni au vrut să scape de fostul primar George Scripcaru și pentru faptul că de multe ori au existat suspiciuni cu privire la modul de atribuire a contractelor de achiziții publice. De altfel, chiar actualul șef al administrației locale, Allen Coliban, flutura la început de mandat, contractele încheiate de Primăria Brașov în mandatul trecut. Minunea însă nu a durat nici măcar jumătate de an. Pe lângă armata de consilieri pe care a adus-o la primărie, primarul Coliban și USR Brașov au avut grijă să politizeze toate instituțiile pe unde au avut acces. Astfel, o primă mutare a fost aducerea unui om de partid în CA-ul de la RIAL. USR și PNL și-au împărțit frățește 2 locuri. A urmat înlăturarea directorului de la RIAL, tocmai pentru a face loc unui apropiat, de la București, dar cu antecedente USR. Probabil în partidul de la Brașov nu au oameni capabili și pregătiți pentru așa ceva, astfel că importă din alte orașe.

Mai mult decât atât, pentru că trebuia răsplătită clientela de partid, USR Brașov a venit cu o propunere de-a dreptul penibilă pentru o societate cu probleme financiare. A propus înființarea unui post de director în loc să reducă cheltuielile. Până și partea cu ”problemele financiare” au inventat-o. Din 2016, societatea a fost pe profit. Anul acesta au fost ceva probleme, dar din cauza Primăriei conduse de Allen Coliban, instituție care trebuia să achite societății RIAL în jur de 1 milion de lei. A urmat scandalul parcărilor. Bineînțeles, a fost adusă o avocată de prin București, una care a mai activat și la Clotilde Armand.Cu alte cuvinte, tot pe filieră USR. Să nu credeți că doamna apără Primăria Brașov gratis, nu, totul are un preț.

Tot zilele trecute primarul Coliban a demonstrat că mare diferență între el și Scripcaru nu este în ce privește atribuirea contractelor. Dacă prin toate postările, primarul vorbește de transparență și licitații, pentru strategia pe sport a Brașovului a încredințat un contract tot unui apropiat, adică omului care participa la dezbaterile lui Coliban în campania electorală de anul trecut. Coincidență sau nu, tipul care a fost alături de Coliban la dezbateri a primit acum peste 15.000 de Euro. Presa locală a catalogat strategia o parodie ieftină desprinsă parcă din desenele animate. Probabil și un absolvent de sport ar fi putut să facă o strategie mai bună, fără poze luate de pe google.

În concluzie, în 6 luni, actualul primar le-a adus brașovenilor aminte de epoca Scripcaru. Aceleași apucături, aceleași contracte oferite pe ochi frumoși clientelei de partid.

Nu trebuie uitată nici înscăunarea lui Codruț Bucur pe postul subprefect, tot cu largul concurs al USR Brașov, partidul care susținea în gura mare că ”sunt altfel”.  Tipul se prezintă antreprenor, dar venitul său dintr-un an a fost mai mic decât alocația copilului. Rămâne și întrebarea, cine a întreținut familia Bucur, Codruț sau copilul?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: