De la baroni locali, la baroni universitari (VIDEO)

Un student brașovean s-a arătat dezamăgit de legea 159/2019 ce prevede modificarea art 213 aln 7.

”Vorbim aici în primul rând despre amendamentul depus de catre parlamentarul Liviu Pop la Senat, in comisia de invatamant , stiinta , tineret si sport pe ultima 100 de metri. Acesta modifica art 213 aln 7 din L 1/2011 a Educatiei Nationale.

Art 213 aln. 7 prevedea ca o persoana NU poate ocupa functia de rector la aceeasi institutie de invatamant superior pentru mai mult de 2 mandate succesiv, COMPLETE a caror durata este de 4 ani.

Amendamentul introdus ELIMINA complet aceasta limita a desemnarii in functia de rector facand posibila arogarea unei functii de conducere fundamentala pentru institutiile de invatamant superior pe durata nelimitata.Alianta Nationala a Organizatiei Studentesti din Romania NU este de acord cu aceasta modificare care duce la un totalitarism universitar , la aparitia unor BARONI UNIVERSITARI.

Educatia NU trebuie folosita ca o unealta politica pentru controlul unor universitati. Este o ticalosie acest amendament depus in ultima clipa pe ascuns la o lege care era buna per ansamblu . De ce s-ar strica o lege buna cu acest amendament?! Doar pentru interesele politice ale unor rectori…

Nici formula veche nu este una corecta deoarece sunt multe situatii in tara ca de exemplu Brasovul unde rectorul s-a suspendat pentru o luna si a candidat pentru al treilea mandat invocand faptul ca mandatul nu a fost unul complet. Sper ca Presedintele sa ceara Parlamentului REEXAMINAREA legii inainte de promulgare si acest art. 213 aln7 sa fie modificat intr-o formula favorabila pentru student, pentru un management universitar performant SI NU PT NISTE INTERESE MESCHINE ale unor rectori si politicieni”, a spus Dragos Dragomir, vicepreședinte al Organizației de Tineret al Pro Romania Brasov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: