De ce s-a modificat regulamentul de înscriere, departajare și transfer al copiilor în creșe? Ce spune viceprimarul Flavia Boghiu

Un cititor ne-a transmis pe adresa redacției o scrisoare în care își exprimă nemulțumirea față de modificarea regulamentului de înscriere, departajare și transfer al copiilor în creșele din Brașov. Acesta susține că regulamentul s-a modificat, deși schimbările propuse de grupul de lucru nu fuseseră încă aprobate de Consiliul Local, așa cum prevede Codul Administrativ.

”La sfârșitul lunii s-a constituit un grup de lucru dintre o parte a consilierilor locali si ”viceprimărița brașovenilor” în vederea modificării regulamentului de înscriere, departajare și transfer al copiilor în creșele aflate în subordinea Serviciului Public de Administrare Creșe Brașov.

La data de 9 februarie a apărut în presă și pe pagina lui Coliban, faptul ca Primăria a lansat un chestionar adresat părinților din Municipiul Brașov care au copii cu vârsta până la 4 ani, ” cu scopul de a avea o imagine reală și completă a nevoilor brașovenilor care își duc sau doresc să își ducă copiii la creșă.” Deși initial pe site-ul Primăriei a figurat informația că acest formular trebuie completat până la data de 8 martie, ulterior informația s-a modificat, în sensul că cei interesați erau grăbiți să completeze acel formular in 2 zile, mai exact până pe 11 februarie.

La data de 11 februarie,  pe pagina PNL Brașov au fost anunțate soluțiile găsite de liberali la problema referitoare la lipsa locurilor la creșele din sistemul public, aceste propuneri referitoare la voucherele educaționale și indemnizația acordată bunicilor, neavând nicio legătură cu modificarea Regulamentului de înscriere la creșe, acest demers continuând să se deruleze în paralel.

În aceeași zi, 11 februarie, grupul de lucru format din ” viceprimărița” Brașovului, consilierii locali Pamela Diaconu, Valeriu Vătavu, Miruna Gerea, reprezentanții Serviciului Public de Administrare Creșe, doamna director Laura Șerban, și consilierul juridic al instituției Gabriela Stanciu s-a întâlnit, în cadrul Primăriei pentru a face propuneri și amendamente la varianta în vigoare a Regulamentului. Propunerile din partea persoanelor prezente au fost analizate, varianta finală a acestora urmând a fi cuprinsă într-un viitor proiect de hotărâre de consiliu local inițiat de consilierii si doamna viceprimar, care au făcut parte din grupul de lucru.

Cu toate acestea, pe pagina de Facebook a doamnei viceprimar a apărut infomația că aceasta A MODIFICAT regulamentul de înscriere, departajare și transfer al copiilor în creșele aflate în subordinea Serviciului Public de Administrare Creșe Brașov, dumneaei ignorând faptul că modificările propuse de grupul de lucru nu fuseseră încă aprobate în plenul Consiliului Local al Municipiului Brașov, cerință prevăzută de Codul Administrativ în vigoare.

Doamna viceprimar a fost foarte deranjata ca i se știrbeau din meritele pe care oricum nu le avea doar ea.

Ulterior, pe invitația apărută pe site-ul Primăriei Municipiului Brașov, referitoare la proiectul ordinii de zi a ședinței din 24.02.2021, la pct 8 a fost trecut ” Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de inscriere, departajare și transfer al copiilor în creșele aflate în subordinea Serviciului Public de Administrare Creșe Brașov” inițiator Primarul Municipiului Brașov.

Acest lucru atestă că Primarul a vrut sa-si însușească munca altora,  câtă vreme dumnealui nu a fost prezent la nicio  întâlnire a grupului de lucru și nici nu a formulat propuneri de modificare a Regulamentului. În plus consultând proiectul ordinii de zi se putea observa că nu exista un proiect care să anunțe abrogarea regulamentului existent, ceea ce ar fi însemnat să existe în paralel 2 regulamente…. Dezastrul a fost în cele din urmă evitat întrucât,  ulterior, informația de pe site a fost modificată, proiectul referitor la aprobarea regulamentului fiind retras de către ”inițiator ” respectiv de către Primarul Brașovului.

Circulă vorba în târg că acesta l-ar fi retras ca să fie pus în ”dezbatere publică” însă pe site-ul primăriei nu apare nicio informație în acest sens, fapt ce reconfirmă lipsa de profesionalism din partea aparatului de specialitate, a “ Primarului Facebook” și a “viceprimăriței brașovenilor”.

De fapt, ”primarul si viceprimarita brasovenilor” nu vor ca cineva sa iasa pe subiect, vor ingropa discutia acum si vor relua ”pe persoana fizica” povestea. Nimeni nu trebuie sa ii stirbeasca vopsitei din gloria eterna”, ne-a scris brașoveanul.

O intervenție pe această temă a avut astăzi la ședința Consiliului Local Brașov și Alexandra Crivineanu, consilier local PSD. La rândul său, a solicitat explicații din partea viceprimarului Flavia Boghiu.

Aceasta ne-a transmis un punct de vedere, prin care a explicat exact ce s-a întâmplat. Totodată, a vorbit despre subiect și în cadrul ședinței Consiliului Local.

”La sfârșitul lunii s-a constituit un grup de lucru dintre o parte a consilierilor locali si ”viceprimărița brașovenilor” în vederea modificării regulamentului de înscriere, departajare și transfer al copiilor în creșele aflate în subordinea Serviciului Public de Administrare Creșe Brașov.” – Așa este. În urma numărului mare de emailuri și a solicitărilor de audiențe pe care le-am primit, am avut în ianuarie o intalnire cu dl. inspector șef Tripșa și cu o colegă de a dumnealui, împreună cu Șef serviciu creșe, dna Șerban și o colegă de a dumneaei să vedem cum putem soluționa solicitările cetățenilor. Apoi, am propus consilierilor locali care sunt interesați de subiect să ne constituim într-un grup de lucru comun”, a spus Flavia Boghiu.

 

„În aceeași zi, 11 februarie, grupul de lucru format din  viceprimărița Brașovului, consilierii locali Pamela Diaconu, Valeriu Vătavu, Miruna Gerea, reprezentanții Serviciului Public de Administrare Creșe, doamna director Laura Șerban, și consilierul juridic al instituției Gabriela Stanciu s-a întâlnit, în cadrul Primăriei pentru a face propuneri și amendamente la varianta în vigoare a Regulamentului. ”
Cu mențiunea că Miruna Gerea este parte din acel grup de lucru, dar nu a putut participa la întâlnire. A participat Beatrice Moraru, consilier USRPLUS. În cadrul întâlnirii s-a lucrat pe draftul de modificări la regulament propuse de către Serviciul Creșe”, a dorit să clarifice viceprimarul.
 „Cu toate acestea, pe pagina de Facebook a doamnei viceprimar a apărut infomația că aceasta A MODIFICAT regulamentul de înscriere, departajare și transfer al copiilor în creșele aflate în subordinea Serviciului Public de Administrare Creșe Brașov, dumneaei ignorând faptul că modificările propuse de grupul de lucru nu fuseseră încă aprobate în plenul Consiliului Local al Municipiului Brașov, cerință prevăzută de Codul Administrativ în vigoare.”
– ”Așa este, în urma ședinței din 11 februarie au fost aduse modificări Regulamentului, care au fost prezentate cetățenilor, pentru a-i ține la curent cu demersul de consultare. Comunicarea acestui demers nu se substituie necesității evidente de a obține aprobarea Consiliului Local pentru Regulament și nici nu a fost comunicat ca atare”, a argumentat Flavia Boghiu.

 

„Doamna viceprimar a fost foarte deranjata ca i se stirbeau din meritele pe care oricum nu le avea doar ea.”
– ”Fals. În ce am comunicat pe subiect am menționat că este un demers colaborativ și am incurajat consilierii locali să comunice la rândul lor, ceea ce unii dintre ei au și făcut”, a continuat reprezentantul Primăriei Brașov.
 „Acest lucru atestă că Primarul a vrut sa-si însușească munca altora,  câtă vreme dumnealui nu a fost prezent la nicio  întâlnire a grupului de lucru și nici nu a formulat propuneri de modificare a Regulamentului.”
-” Se aplică tuturor inițiativele primarului supuse aprobării CL din ultimii ani?”, a răspuns tot cu o întrebare Flavia Boghiu, deși, brașoveanul care a întrebat este interesat ce se întâmplă acum, nu ce a făcut fosta conducere în trecut, mai ales că oamenii așteaptă schimbare, nu comparații…
„Circulă vorba în târg că acesta l-ar fi retras ca să fie pus în ”dezbatere publică”
– ”Așa este. Având în vedere că ulterior a apărut informația că atunci când a fost adoptat inițial regulamentul, acesta nu a fost supus dezbaterii (cu siguranță consilierii locali care au făcut parte și din mandatul trecut vă pot oferi mai multe detalii), s-a decis îndreptarea situației prin punerea în consultare acum, la momentul modificării sale
 „De fapt, primarul si viceprimarita nu vor ca cineva sa iasa pe subiect, vor ingropa discutia acum si vor relua ”pe persoana fizica” povestea.”
– ”niciun ales nu este pe „persoană fizică”, a încheiat Flavia Boghiu, viceprimarul Municipiului Brașov.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: