De ce Primăria Brașov nu ii invită niciodată la evenimentele importante pe consilierii locali din FDGR, PER, PSD sau independenții?

La Brașov există o mare problemă de reprezentare a municipiului. Dacă în mod normal, în alte orașe din țară și străinătate, la evenimentele importante sunt invitați să participe reprezentanții tuturor partidelor politice, așa cum este firesc, la Brașov, primarul George Scripcaru preferă să-i invite doar pe apropiații săi din partidul care l-a susținut la primărie. Fie că este organizată o conferință pe probleme de sport, fie pe tema transportului în comun, prezenți la eveniment sunt cam aceiași consilieri. La fel s-a întâmplat și când la Primăria Brașov au fost primiți sportivii de la Corona. Bineînțeles, doar doi consilieri locali au fost prezenți, de parcă ceilalți nu puteau fi invitați. În caz că primarul nu știe, trebuie să afle că toți consilierii locali reprezintă interesele comunității brașovene, nu doar unii de la un anumit partid. Cât despre premiile acordate, toate cheltuielile sunt suportate de la bugetul local, adică din banii brașovenilor, nicidecum din visteria vreunui partid politic.

Atunci dacă se pune problema în acest fel, nu ar fi rău ca primarul și consilierii locali ”agreați” să suțină conferințe de presă și să-și asume și când lucrurile nu merg bine. De exemplu, dacă tot se laudă cu autobuzele noi, să circule cu ele, șă afle și părerea călătorilor, să vorbească și despre persoanele accidentate săptămânal în mijloacele de transport, să vorbească despre inundațiile din oraș, despre canalizarea proastă, despre lipsa unui stadion, despre clădirile vechi cu mesaje ”Atenție, cad țigle!”, despre lipsa autobuzelor electrice, despre dezvoltarea imobiliară haotică, despre poluarea din oraș sau despre mirosul de gunoi.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: