De ce organizatorii protestelor văd doar corupția de la București, nu și pe cea din Brașov?

De ani de zile, la Brasov, exista o gasca care papa contract dupa contract de la institutiile publice locale, insa, bineinteles, toata lumea trece cu vederea, probabil sa nu supere  conducatorii municipiului. Tot cu vederea au trecut si liderii protestatarilor(USR) care vad doar coruptia de la Bucuresti, insa, se fac ca ploua atunci cand vine vorba despre ”penalii” de pe plan local. Se scandeaza impotriva liderilor de la Bucuresti, dar nu vad ca la Brasov sunt consilieri locali si judeteni condamnati definitiv sau ca unii sunt cercetati pentru multe combinatii financiare. De asemenea, este uitat si primarul municipiului care are si el numai vreo 3 dosare penale. Intrebarea este, daca nu exista niciun interes, atunci de ce nu se aplica acelasi tratament pentru toti coruptii, de ce nu sunt tratati toti in mod egal, indiferent de partid.

De ce protestatarii cer anticipate?

S-a tot vorbit de anticipate. La fel s-a strigat in strada si inainte sa isi dea demisia Guvernul Ponta. Ce s-a intamplat stie toata lumea. A fost un an Guvernarea Ciolos, iar apoi au urmat alegerile parlamentare. Suprinzator, mai ales pentru Brasov, PSD a luat tot…prin vot. Practic, exprimarea nemultumirii prin vot nu prea s-a vazut la acele alegeri. In 2016, castigator a fost si USR, un partid care a trimis in Parlament destui oameni avand in vedere ca era un partid proaspat infiintat. Acum, daca s-ar organiza alegeri anticipate, multi din USR se gandesc ca partidul ar castiga cateva procente in plus. Cu alte cuvinte si la Brasov exista interes pentru unii sa candideze. Oare brasovenii de buna credinta, cunosc intentiile adevarate ale liderilor  ”strazii”? Unii au disparut, tot cu ganduri electorale, insa au aparut altii, si tot asa…

Violenta fizica si verbala, mecanisme de lumea a treia 

Partea proasta in toata aceasta ecuatie a USR este ca s-a folosit tot mai mult in ultima perioada violenta, fie fizica in cazul parlamentarului de Galati, Nicolae Balcabasa sau verbala, in cazul scandalului din Brasov. Cu siguranta ca romanii nu impartasesc acest mod de abordare, mai ales ca sunt cai legale si democratice suficiente. Daca tot se lauda USR cu specialisti, cu juristi buni, oare chiar nu au gasit o cale pentru a combate legal tot ce s-a intamplat pana acum cu legile justitiei? Prin incitarea la violenta nu se rezolva problema, ba mai mult, se adanceste aceasta divizare a societatii, care nu ajuta Romania. De fapt, poate acesta este si scopul unora, ca Romania sa fie divizata.

 

 

One thought on “De ce organizatorii protestelor văd doar corupția de la București, nu și pe cea din Brașov?

  • 26 iunie 2018 la 14:41
    Permalink

    Se îneacă să se taie răul de la “cap”. Urmează și cei de pe plan local.

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: