De ce nu sunt reorganizate instituțiile de cultură din Brașov? Mulți șefi, puține activități și rezultate

Fiecare instituție de cultură din Brașov are un manager și șefi de servicii. De ce nu sunt reorganizate și coordonate de un singur manager?

Bani publici risipiți aiurea la Brașov. Dacă în alte județe din țară, instituțiile de cultură au fost reorganizate pentru a da randament, la Brașov, se continuă pe aceeași linie cu mulți șefi, puține activități și rezultate. De exemplu, Brașovul are Muzeul de Artă, Muzeul Județean de Istorie, Biblioteca Județean George Barițiu, Muzeul de Etnografie, Muzeul Casa Mureșenilor și Centrul Cultural Reduta. În toate aceste instituții există câte un manager, șefi servicii și doar câțiva angajați.

Însă, fiecare manager are un salariu brut de peste 8000 de lei pe lună. Potrivit listei cu funcții plătite din bani publici, pe lângă manager mai există și un șef serviciu care, potrivit declarațiilor de avere, are undeva la 7000 de lei brut. Tot din lista cu funcții reiese că mai sunt muzeografi, contabili șefi, conservatori care încasează lunar în jur de 3500-5000 de lei. În total, numai la una dintre instituții se cheltuie în jur de 87.000 de lei lunar numai cu salariile, adică undeva la peste 18.000 de euro. Numai că în Brașov vorbim de mai multe instituții, adică mai mulți șefi. Cât despre rezultate…știu toți brașovenii cât de prost stă orașul la capitolul cultură…

Întrebarea este, de ce nu sunt reorganizate aceste muzee, așa cum s-a mai propus în trecut. Acestea ar putea să aibă doar un manager care să coordoneze activitatea tuturor. Așa, Consiliul Județean Brașov ar scăpa de cheltuielile inutile, iar banii rezultați ar putea fi investiți în altceva.  Numai că, și aici sunt interese politice, sunt oameni care trebuie menținuți pe funcții, altfel s-ar face puțină curățenie.

De asemenea, la fel ar trebui și la celelalte instituții de cultură subordonate Primăriei Brașov. La fel, un singur manager ar putea să coordoneze și Opera și Filarmonica, iar altul Teatrul Sică Alexandrescu și Teatrul Arlechino.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: