De ce la Oradea se poate, dar la Brașov nu?

”De ce la Oradea se poate, dar la Brasov nu”, scrie fostul ministru Gheorghe Ialomițianu pe pagina sa de facebook.

Va prezint 2 modalitati de aplicare a impozitarii mai mari cu 500% a cladirilor neingrijite. 
Primaria Municipiului Brasov aplica aceasta impozitare sub forma unei sanctionari a proprietarilor cladirilor neingrijite fara a avea un interes ca aceste cladiri sa fie reabilitate. Exista riscul ca aceste cladiri sa fie scoase la vanzare la preturi subevaluate daca proprietarii nu pot plati acest impozit. 
Primaria Municipiului Oradea urmareste prin aplicarea acestei prevederi legale ca orasul sa arata mai frumos. Aceasta institutie acorda proprietarilor cladirilor neingrijite facilitati fiscale, ajutoare financiare si aprobarea in regim de urgenta a autorizatiilor necesare reabilitarii constructilor. Ajutorul financiar se acorda din acest impozit persoanelor care au o situatie financiara modesta. Mai mult, Primaria Municipiului Oradea a atras fonduri europene pentru reabilitarea cladirilor istorice. 
Din declaratia conducerii Primariei Municipiului Brasov rezulta ca la Brasov acest lucru nu se poate realiza. Consider ca este rea credinta si nu lipsa prevederilor legale. Conducerea Primariei Brasov, prin acest mod de abordare s-a indepartat mult de brasoveni, lucru dovedit si in alte situatii”, spune Gheorghe Ialomițianu. 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: