De ce este înghesuială mare la Parlament: salariu mare, sume forfetare, bani de cazare. Ce alte facilități au senatorii și deputații

Mandatul de parlamentar aduce o serie de beneficii pentru cel ales. Astfel, deputații sau senatorii primesc o indemnizație lunară de peste 11.000 de lei. Dacă parlamentarul are și o funcţie în conducerea unei comisii de specialiate sau în conducerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, acesta poate încasa și 13-14.000 de lei lunar.

Pentru că munca ”grea” este bine plătită, parlamentarii care nu sunt din București, dar se ”sacrifică” pentru binele poporului, mai primesc o diurnă de deplasare de 2% din indemnizația lunară brută pentru fiecare zi de ”muncă”, adică, încă câteva sute de lei. Tot vreo 10.000 de lei mai primesc și pentru cazare, banii justificați cu o simplă declarație pe propria răspundere. Nici la capitolul deplasări nu stau prost. Astfel, deputații și senatorii beneficiază de un bilet dus întors pe săptămână la avion și gratuitate la tren. De asemenea, aleșii primesc sume forfetare care sunt folosite pentru cheltuielile din teritorii, cu salarii pentru angajați, chirii, utilități, etc. Suma poate ajunge la 18-20.000 de lei. Pe lângă toate acestea, senatorii și deputații primesc și pașaport diplomatic.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: