Daruri de Paști pentru copiii de la Centrul de Zi al DSS

Actrița Crina Matei, împreună cu interpretul Florin Grigore, continuă campania caritabile ˝Dăruiește pentru un zâmbet˝, inițiată de Asociația Culturală ,,Artă pentru Copiii României” și Centrul de Evenimente ,,Acapulco” din București. Astăzi, cei doi artiști, alături de viceprimarul Mihai Costel, au donat copiilor de la Centrul de Zi pentru Copiii aflați în situații de risc ,,Astra” câte un pachet de Paște cu jucării și dulciuri.

“Este o acțiune pe care am organizat-o împreună cu Asociația Culturală ,,Artă pentru Copiii României”, o asociație a cărei președinte este chiar Crina Matei, cu ocazia sărbătorilor pascale. Nu este prima acțiune la acest Centru de Zi, de care sunt legat sufletește, înființarea acestuia fiind o inițiativă pe care am avut-o în 2008 la primul meu mandat de consilier local. Ne dorim ca pe viitor să avem și alte acțiuni, să avem un program de activități recreative cu copii, beneficiari ai acestui centru. Aceste acțiuni vor fi şi în domeniul cultural, pentru că până la urmă, educația teatrală este o formă prin care copii pot dobândi anumite aptitudini. Astăzi le-am oferit daruri, copii din Centrul de Zi ne-au încântat cu un program artistic, iar ca bonus, un program artistic si din partea copiilor înscriși în Asociația Culturală ,,Artă pentru Copiii României”. a declarat viceprimarul, Costel Mihai.

“Atăzi este o zi memorabilă și mă bucur că suntem împreună pentru acest eveniment. Lumina sărbătorilor pascale ne-a învăluit și ne-a adus în același loc. Îmi doresc ca pe viitor să realizăm cât mai multe activități culturale, artistice și chiar excursii.” a precizat Crina Matei.

Aceste donații au devenit o tradiție pentru actrița Crina Matei, care este și președintele Asociației Culturale ,,Artă pentru Copiii României” și care, în fiecare an, în apropierea sărbătorilor, organizează câte un eveniment special pentru copii aflați în dificultate. Cu ocazia sărbătorilor de Paști din acest an, Crina Matei s-a reîntors la Centrul de Zi pentru Copiii în situații de risc din Brașov. Acum câteva săptămâni, actrița le-a dăruit copiilor de aici 15 tablete și a rămas impresionată de entuziasmul și bunătatea lor. Şi-a propus ca în mod constant să îi viziteze și să le ofere zâmbete și bucurii.
La rândul lor, copiii de la acest centru au pregătit un mic spectacol pentru a încânta invitații.
Centrul de Zi pentru Copiii aflați în situații de risc ,,Astra” funcționează în cadrul Direcției de Servicii Sociale a Primăriei Brașov și a devenit funcțional în 2012. De serviciile sale beneficiază copii aflați în situații de risc care provin din familii cu părinţii plecaţi în străinătate sau cu situaţii speciale. Centrul le oferă acestora consiliere psihologică, activităţi recreative precum pictură, lucru manual sau modelaj din plastilină, excursii, activități culturale (inclusiv participare la spectacole).
De la înființare și până în prezent, au beneficiat de serviciile centrului un număr de 160 de copii. Capacitatea centrului este de 20 de copii, iar în medie sunt prezenți pe zi 13 copii.

foto: Primaria Brasov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: