Daniel Zamfir: ”Marea cacealma a ordonanței de amânare a ratelor la credite”

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, susține că Ordonanța de Urgență care permite oamenilor să își amâne plata ratelor la credite este o ”mare cacealma” .

”Cei care înregistrau întârzieri la plata ratelor anterior pandemiei de coronavirus NU sunt eligibili pentru suspendarea ratelor. Deci un om care avea dificultăți la plata ratelor și care va avea dificultăți și mai mari în contextul #covid19, nu poate apela la această măsura.
2. Nu există măsuri pentru cei executați siliți. Popririle și vânzarea imobilelor la licitație publică vor continua.
3. Statul va garanta pentru bănci dobânzile din perioada în care operează suspendarea ratelor la creditele ipotecare.
4. Dobanzile datorate de debitori aferente ratelor suspendate se vor capitaliza la soldul creditului, fapt care conduce la o impovarare a debitorului.
5. Ordonanta se aplica strict debitorilor afectati direct sau indirect de criza coronavirusului. Împrumutatul ar urma să depună la bancă o cerere privind suspendarea ratelor, dar aceasta va fi verificată de către bancă și abia ulterior aprobată. Aprobarea se va face cu respectarea unor norme ce urmeaza a fi adoptate de catre MFP. Asadar, decizia de implementare pare a ramane la latitudinea bancii”, a scris pe contul său de facebook, senatorul Daniel Zamfir.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: