Dacă va fi semnat contractul în ianuarie 2019, autostrada Comarnic-Brașov va fi finalizată în 2024

Intr-un interviu acordat postului de televiziune Antena1, premierul Viorica Dancila a vorbit despre autostrada Comarnic-Brasov. Sefa Guvernului a oferit si un termen ”realist” pentru finalizarea proiectului.

”Am preluat guvernarea în 2017, fără să avem acreditate autoritățile de management. 25%, gândiți-vă de la ce procent am plecat. Mai multe fonduri europene atrase în România. Ați pomenit de spitale, de ce nu vrem să facem acele spitale pe fonduri. Dar alocarea a fost de 150 milioane de euro pe toate cele trei spitale, studii de fezabilitate au costat 130 de milioane. Ne-au rămas 20 de milioane. Un spital costa 400 de milioane. Alternative: anul acesta depunem toate documente pentru studii, dacă avem investitori să facem prin parteneriat public privat.Eu cred în acest parteneriat ceea ce dă mai multă încredere. Sunt firme mari care și-au arătat interesul, pornind de la această lege, de la oportunități, de la încrederea în Guvern, vom face acest lucru. Viitorul ne va dovedi. Aș putea să dau un termen pentru Comarnic, dacă în ianuare desemnăm câștigătorul, în 2024, dar sper să fie mai repede, a spus Viorica Dancila in interviul acordat Antenei 1.

Premierul a vorbit si despre cale ferata si aeroporturi. Pentru 2019 se are in vedere lucrari la calea ferata pe care sa se circule cu 160 km pe ora, dar si investitii in aeroporturi.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: