Dacă Primăria Brașov nu vrea dezbatere pentru #DrumulForestierGorita, o facem noi!

USR Braşov şi senatorul USR, Allen Coliban, împreună cu Asociaţia România Civică, Asociaţia Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii – AIDC și Asociația Braşovul Pedalează, organizeaza o dezbatere publică pe tema drumului forestier Goriţa. Dezbaterea va avea loc pe data de 1 noiembrie, incepând cu ora 17:00, la Hotelul Aro Palace, sala Europa II. Intrarea este liberă.

În data de 4 octombrie, senatorul USR Brașov, Allen Coliban, a solicitat public primarului și Consiliului Local organizarea unei dezbateri, în Sala Mare a Consiliului Local, privind drumul forestier Gorița. “La aproape trei săptămâni distanță, prin intermediul purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, ni se comunică refuzul primarului de a organiza dezbaterea în Sala Mare. Suntem trimiși într-o zonă greu accesibilă pentru publicul larg, la sediul RPLP Kronstadt, în zona platformei industriale Roman, la 1,3 km distanță de cea mai apropiată stație de autobuz (stația Poienelor).” – Allen Coliban, senator USR Braşov, membru în Comisia pentru mediu din Senat.

Refuzul de a organiza dezbaterea la Primărie nu face decât să întărească mesajul edilului, care a transmis, în urmă cu câteva săptămâni, că nu avem ce să dezbatem, pentru că proiectul e aprobat și se va face oricum, indiferent cât se vor opune “unii”. În consecință, am decis să facem noi ceea ce nu face administrația locală!

Printre invitaţii la dezbatere se numără:
– George Scripcaru, Primarul Municipiul Brașov (neconfirmat)
– ing. Dan Viciu Olteanu, director al Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt
– Florentin Adrian Oprică, consilier local PNL Brașov, președinte al organizației municipale PNL Brașov (neconfirmat)
– Maximilian Munteanu, reprezentant al societății civile și al comunității de bicicliști
– Allen Coliban, senator USR Brașov, membru și fost președinte al – Comisiei pentru Mediu din Senat
– Marian Spiridon, vicepreşedinte USR Brașov, inginer silvic
Dezbaterea va fi moderată de către realizatorul radio Marius Vintilă.

Ce am făcut până acum?

Am inițiat petiția STOP TĂIERILOR DE PE TÂMPA! STOP DRUMULUI GORIȚA!, care a strâns până acum peste 13.000 de semnături.

În data de 4 octombrie, senatorul Allen Coliban, alături de alți reprezentanți ai USR Brașov, au mers în ședința Consiliului Local, unde au depus o interpelare și au prezentat argumentele împotriva proiectului. Tot atunci, Allen Coliban a solicitat organizarea dezbaterii publice.

Alături de Asociaţia România Civică, Asociaţia Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii – AIDC și Braşovul Pedalează, am depus plângerea prealabilă împotriva celor patru hotărâri de Consiliu Local prin care a fost aprobată investiția, urmând ca, după 30 de zile, în cazul respingerii plângerii, să ne adresăm instanței judecătorești.

Poziția noastră este clară: acest proiect, care presupune tăierea a mii de arbori pentru a deschide noi exploatări forestiere, NU este necesar pentru Brașov, iar faptul că ar fi un „câștig pentru iubitorii de natură, care îl pot utiliza pentru agrement, pentru mersul cu bicicleta sau pentru plimbare” este un neadevăr.

Având în vedere importanța deciziei de amenajare a unui nou drum forestier care va afecta iremediabil o vastă zonă împădurită, echivalentă cu 23 de stadioane de fotbal sau cu 10% din suprafața totală a spațiilor verzi din Brașov, considerăm OBLIGATORIE informarea și consultarea cetățenilor.

30 octombrie 2019
Uniunea Salvaţi România – filiala Braşov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: