Dacă la Brașov nu se mai aude nimic de Spitalul Regional, Consiliul Judeţean Sibiu a obţinut autorizaţia de construire pentru noul Spital Judeţean

Consiliul Județean Sibiu a obţinut Autorizaţia de Construire a noului Spital Judeţean pe 6 august. În tot acest timp, nu se mai aude nimic de Spitalul Regional Brașov. Deputatul PSD Marian Rasaliu consideră că, din păcate, sănătatea brașovenilor nu pare să fie o prioritate pentru actuala guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR.

 

Este dureros să constați că, deși proiectul Spitalului Județean din Sibiu a luat naștere după cel al Spitalului Regional din Brașov, lucrurile au prins mai repede contur la Sibiu.

Construirea noului Spital Regional, după cum bine știți, este proiectul meu de suflet, încă de pe vremea când ocupam funcția de prefect al județului Brașov. M-am luptat în 2018 să obțin consens politic din partea tuturor parlamentarilor de Braşov pentru susţinerea realizării lui. Guvernul social-democrat este cel care a emis un document în care își asuma faptul că la Brașov se va construi unul dintre spitalele regionale din țară. Ulterior, împreună cu parlamentarii PSD am scris și obținut votarea Legii 32/2018 de transfer a terenului pentru spital. De ani buni, asistăm doar la tergiversări.

Autoritățile locale și județene ar trebui să înțeleagă că sănătatea nu are culoare politică, să lase orgoliile politice deoparte și să lupte pentru proiectele vitale ale județului!  Avem cu toții obligația să le oferim cetățenilor, nu numai din Brașov, ci din întreaga regiune, dreptul la sănătate prin tratamente adecvate în condiții decente.” a declarat parlamentarul PSD.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: