DA pentru VIAŢĂ! Familia unui tânăr de 21 de ani a oferit o șansă la viață altor patru români

Se poate și în spitalele de stat, fără să plătești o sacoșă de bani la ca spitalele private!

Vineri, 8 octombrie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a avut loc prima prelevare de organe şi ţesuturi din acest an. Familia unui tânăr în vârsta de 21 de ani, aflat în moarte cerebrală a ales să spună  „DA” donării de organe și astfel au oferit o șansă la viață altor 4 români care vor primi cordul, ficatul și rinichii donatorului, iar şi mai mulţi oameni vor avea o viaţă mai ușoară prin transplant de ţesuturi osteotendinoase şi de cornee.

„DA pentru VIAŢĂ!
Un “DA” datorită căruia alţi 4 români au primit şansă la viaţă prin transplant de cord, ficat şi rinichi, iar şi mai mulţi vor avea o viaţă mai bună prin transplant de ţesuturi osteotendinoase şi de cornee.
Într-o perioadă extrem de dificilă, în care eforturile sistemului sanitar din România sunt concentrate pentru menţinerea sub control a pandemiei COVID 19, în preajma Zilei Europene a donării şi transplantului de organe, vineri, 8 octombrie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a avut loc prima prelevare de organe şi ţesuturi din acest an de la un tânăr pacient de 21 de ani, aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să spună DA pentru donarea de organe.
Sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei greu încercate care şi-a găsit puterea de a transforma propria durere într-o minune pentru semenii lor.
Decizia plină de emoţie şi generozitate a familiei şi efortul colectiv al echipei de coordonare a spitalului din Braşov, Dr. Simona Gălbineanu – kdp şi Dr. Dragoş Grusea – coordonator transplant, au făcut posibil ca activitatea de transplant să continue şi în această perioadă dificilă pentrun întreg sistemul sanitar. Echipele medico-chirurgicale complexe au fost mobilizate de acelaşi scop: salvarea oamenilor a căror unică şansă este un transplant.
Pentru realizarea intervenţiilor de prelevare, la Braşov au fost prezente echipele chirurgicale de la Institutul Clinic Fundeni , IuBCvT Tg. Mureș, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca şi de la Banca de Ţesut Spitalul Clinic Colentina.
Astfel, un pacient de 39 de ani a beneficiat de intervenţia salvatoare de transplant cord realizată cu succes de echipa condusă de Prof.Dr. Horaţiu Suciu în cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş. La Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni, un alt pacient va putea spune că s-a născut a doua oară în urma transplantului hepatic realizat de echipa coordonată de Prof.Dr. Vladislav Braşoveanu. Un adevărat maraton pentru viaţă a fost realizat la sfârşitul săptămânii şi de echipele Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, care au încheiat cu succes intrevenţiile de transplant renal, intervenţii care au redat bucuria pentru alţi 2 români aflaţi în suferinţă.
Doi oameni işi vor recăpăta vederea în urma intervenţiilor de transplant cornee realizate la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București . Un număr şi mai mare de pacienţi vor avea posibilitatea să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii prin transplant de ţesut osteotendinos, datorită efortului deosebit al echipei Băncii de Ţesut Colentina.
În condiţiile foarte dificile datorate contextului epidemiologic, dedicarea şi efortul echipelor medicale implicate, de la donare la transplant, demonstrează, prin rezultate că transplantul este intervenţia salvatoare de vieţi realizată la cel mai înalt grad de profesionalism şi responsabilitate. Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă ultima şansă la viaţă.
Mulţumim Serviciilor de Ambulanţă, SMURD şi Ministerului Afacerilor Interne pentru promptitudinea cu care au răspuns solicitării Agenţiei Naţionale de Transplant şi sprijinul oferit în efectuarea în condiţii rapide şi de siguranţă a acestei misiuni salvatoare de vieţi. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!” notează Agenția Națională de Transplant

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: