”DA” pentru terase, spectacole în aer liber, plajă, deplasări în afara localității fără declarație de la 1 iunie

Marea relaxare! În urma unei ședințe la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri ai cabinetului, Klaus Iohannis a anunțat o serie de măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie.

„Din 1 iune, câteva activități vor redeveni posibile. Astfel de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale și aceste vor fi comunicate.  Mesele la 2 metri, maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi sub control.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă.

Va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500n de specatatori dar așezați pe scaune în funcție de restricții și triaj epidemiologic.

Deplasările în afara localității, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație. În ce privește competițiile sportive, se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practică afară”, a declarat președintele.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: