Curtea Școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu” din Făgăraș a fost reamenajată

Curtea Școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu” a fost reamenajată prin două proiecte înscrise la bugetarea participativă 2020. Elevii care învață aici se bucură începând din acest an de un spațiu de agrement și unul educațional, unde se vor desfășura diverse activități benefice pentru dezvoltarea lor.
După încheierea programului zilnic al unității de învățământ, conform noilor reglementări adoptate în Consiliul Local, și ceilalți copii din oraș au acces liber la îmbunătățirile aduse de administrația locală prin implementarea proiectelor depuse de profesori și votate de comunitate.
În cadrul primului proiect a fost realizat un spațiu de agrement și relaxare, prin însămânțare de gazon, amplasarea unei fântâni arteziene, realizarea unor alei din pavaj și amplasarea unor bănci stradale.
Cel de-al doilea proiect ales de comunitate a venit în completarea primului și în aceeași zonă a fost realizată o pistă de alergare, din tartan, pentru desfășurarea unor activități sportive în aer liber. Aceasta are două culoare de alergare și un sector pentru săritura în lungime, iar la capăt a fost amenajată o groapă cu nisip. Suprafața pistei de alergare este elastică și reduce astfel riscul accidentărilor la orele de educație fizică și sport.
Bugetarea participativă este un exercițiu civic prin care cetățenii municipiului Făgăraș au oportunitatea de a se implica în dezvoltarea unei zone, ei fiind cei care propun și decid ce proiecte urmează să fie implementate de administrația locală. Mai multe detalii găsiți pe site-ul https://bp.primaria-fagaras.ro
SURSA: Primăria Făgăraș

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: