Curg reclamațiile împotriva căminului de bătrâni de la Moieciu. Ce a pățit o brașoveancă (VIDEO)

O brașoveancă a povestit calvarul prin care a trecut după ce și-a internat mătușa la un cămin de bătrâni din Moieciu, județul Brașov. Este vorba despre căminul ”Paradisul Montan” care a fost administrat de Diana Croitoru, fostul director financiar de la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie. Aceasta se află acum în arest, fiind suspectă de mai multe infracțiuni.

”Este vorba despre mătușa mea pe care am dus-o la Moieciu dintr-o întâmplare nefericită, după ce a căzut pe scări. Având demență și eu având servici, nu puteam să ma ocup de ea, să o îngrijesc. Căutând pe net, am găsit acest cămin de bătrâni. Au fost toate bune și frumoase până anul trecut când au început să se mărească taxele. Atunci am început să îmi pun mai multe întrebări. Care sunt cheltuielile, voiam să văd bonurile pentru medicamente și când vine medicul să o vadă. Am luat legătura cu doamna Croitoru Diana, cu ea de altfel țineam legătura. Mi s-a spus să îi trimit pe e-mail ce doresc. Am trimis cum mi-a solicitat, dar nu am primit niciun răspuns. Imediat am vrut să o scot pe mătușa mea de acolo pentru că taxa era foarte mare, apoi am solicitat copii după autorizații și am vrut să văd la ce medic de familie este înregistrată și ce mâncare i se dă. Ceva normal pentru că plăteam pentru aceste servicii”, a declarat Andreea Balint.

Banii intrau în conturi personale, iar bătrânii nu puteau fi vizitați între noiembrie și martie

Interesantă era politica căminului de bătrâni cu privire la vizite. Potrivit Andreei Balint, din noiembrie și până în martie nu putea să-și viziteze mătușa. De asemenea, banii intrau uneori și în conturile personale ale rudelor administratorului de la cămin.

”Cireașa de pe tort este că banii se virau în contul mamei Dianei Croitoru. De obicei mă vedeam cu ea prin oraș și îi achitam. Fiind foarte, foarte ocupată mi-a zis să-i virez banii în cont. Am întrebat-o dacă nu este nicio problemă fiind un cont personal, dar ea mi-a spus că pot să-i trimit acolo pentru că mai apoi îi transferă în contul firmei. Nu cred că s-a întâmplat asta. Ciudat este că din noiembrie și până în martie nu te lăsa să o vizitezi deloc. Nu era pandemie în perioada aceea”, a continuat Andreea Balint.

 

Bătrâna sechestrată în cămin, nepoata amenințată 

Fiind sătulă de atitudinea administratorului, Andreea Balint a solicitat explicații și documente justificative privind cheltuielile cu mătușa sa. Cum cei de la cămin au refuzat, nepoata a decis să-și retragă mătușa din acel imobil. Numai că nu a putut. Administratorul a refuzat acest lucru, acțiunea având iz de sechestrare. După ce a depus o plângere la poliție, cu greu a reușit să o scoată pe bătrână din cămin, dar nu înainte de a fi amenințată de familia Croitoru.

”M-am dus la o ședință la care mi-a spus că s-a mărit taxa la 4200. Atunci am spus STOP joc. Atunci am zis că ori îmi arată toate actele, ori o retrag din cămin. M-am dus să o scot din cămin, dar a refuzat solicitând o sumă de bani pe o lună. M-a și dat afară. Eu i-am spus că nu poate ține sechestrată o persoană, mai ales că această problemă financiară se poate rezolva în instanță de către instituțiile abilitate. Eu i-aș fi dat banii, dar să îmi fi prezentat toate actele. Atunci am mers la Poliția Moieciu unde am depus plângere. Nu știu exact ce s-a întâmplat acolo cu ea în această perioadă.

Mai mult ca sigur că pastilele de demență pe care ea le avea nu i s-au dat. Mai mult ca sigur că i s-a dat sedative, plus că nu știu dacă i s-a dat mâncare, dacă a fost spălată. După ce am scos-o de acolo am făcut o evaluare și medicamentele nu au fost date. Când am luat-o de acolo am fost amenințată de Diana și de fratele ei”, a încheiat Andreea Balint.

Brașoveanca a depus deja reclamație la IPJ Brașov și așteaptă rezultatul anchetei.

Precizăm că zilele acestea v-am prezentat cazul unei alte familii care, după ce bunica lor a ajuns la acest cămin, a rămas fără casă. Imobilul a ajuns foarte dubios în posesia unor necunoscuți, dar apropiați de familia Croitoru.

 

 

 

 

 

Cititi si

Dezvăluiri bombă! A rămas fără casa bunicii după ce a internat-o la un azil din Moieciu

 

One thought on “Curg reclamațiile împotriva căminului de bătrâni de la Moieciu. Ce a pățit o brașoveancă (VIDEO)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: