Cumpărați-vă pantaloni cu buzunare mari! Premierul Cîțu ”fură din nou curent” și susține că salariile au crescut, la fel ca și puterea de cumpărare

Economia duduie din punctul de vedere al premierului Cîțu, dar, cu toate acestea, nu sunt bani nici măcar de…alocații.
Premierul Florin Cîțu pare desprins din alt film, unul turnat prin Elveția sau Suedia, nicidecum în România. Acesta s-a lăudat pe facebook cu creșterea salariului MEDIU NET cu 11,9%, dar și cu creșterea puterii de cumpărare, undeva la 8,4%. Premierul nu spune însă nimic de creșterea cu 25% a energiei electrice, a gazului, dar și a tuturor prețurilor la alimente, mult peste ”creșterile” anunțate de INS. De altfel, liberalul vorbește de creșterea salariului mediu, care nu are oricum mare relevanță, având în vedere că 1 din 4 români câștigă salariul minim pe economie. Cum acesta nu a mai crescut, cum pensiile au stagnat, iar alocațiile sunt și ele în aer, este greu de crezut că românii o duc mai bine.
”INS a anunțat ieri:
„Aprilie 2021 comparativ cu Aprilie 2020
▪ Comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,9%.”
Așa arată o revenire în forță a unei economii după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani.
Dar și mai important INS a anunță o creștere semnificativa a puterii de cumpărare cu 8.4%.
„Câştigul salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum
▪ Indicele câştigului salarial real a fost 108,4% pentru luna aprilie 2021 față de aceeaşi perioadă a anului precedent.”
Acest lucru înseamnă că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie. Cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri.
Asta înseamnă guvernare liberală, putere de cumpărare mai mare pentru toți românii.
Am luat cele mai bune măsuri pentru economie şi se vede. Reformă in toate cotloanele statului şi investim”, a spus premierul Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: