Cum va fi sarbatorita la Brasov Ziua Pompierilor?

În fiecare an, ziua de 13 Septembrie – ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA – constituie un moment de profundă încărcătură patriotică în viaţa şi activitatea salvatorilor. În urmă cu 169 ani, cei 166 bravi ostaşi pompieri ai Capitalei, în frunte cu neînfricatul căpitan Pavel Zăgănescu, s-au acoperit de glorie militară în încrâncenata bătălie din Dealul Spirii, când s-au opus cu vitejie invadatorului străin venit să înăbuşe aspiraţiile legitime ale neamului nostru. Astfel că ziua de 13 Septembrie 1848 a marcat prima mare implicare a pompierilor militari în luptele de apărare a poporului român împotriva cotropitorilor străini.

Această dată rămâne una dintre cele mai semnificative momente din tradiţiile de luptă ale armei pompierilor fiind recunoscută unanim, indiferent de epocile istorice şi regimurile politice prin care a trecut ţara. Pentru aniversarea acestui moment, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Ţara Bârsei” al judeţului Braşov a organizat o serie de manifestări:

 

Marti, 12 septembrie a.c., cu începere de la ora 13 00, se va organiza un ceremonial militar, paradă cu forţe şi mijloace, exerciţii demostrative şi concursuri pentru copii în spaţiul special amenajat din parcarea Coresi Shopping Resort.

 

Totodată, se vor amenaja puncte mobile de informare preventivă şi se vor distribui materiale informative cu reguli şi măsuri specifice de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, pe tipuri de riscuri.

 

Miercuri, 13 septembrie a.c, în intervalul orar 10.00 – 13.00, se va organiza Ziua Portilor Deschise la sediile subunităţilor de pompieri din judeţul nostru. Pompierii au pregătit o expoziţie cu tehnica aflată în dotare şi cu accesoriile folosite la interventie pentru cei care doresc să le treacă pragul în această zi aniversară.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: