Cum țin americanii lecții de democrație…În 10 august 2018 la noi s-a dat cu gaz și cu bastonul, acum, în SUA, au fost omorâți 4 protestatari

Cum procedează la un protest cei care ne dau lecții de democrație….

Liderii amerciani și-au dat cu părerea de fiecare dată despre problemele interne ale României, mai ales după protestele din 10 august 2018. Chipurile, ”jandarmii lumii” ne explicau nouă cum stă treaba cu democrația și cum ar fi trebuit să procedeze forțele de ordine de la noi din țară în momentul în care protestatarii au forțat intrarea în sediul guvernului. Timpul a trecut, s-au scurs mai bine de 2 ani, iar rolurile s-au schimbat și SUA a devenit ieri scena unor violențe extreme. Mai exact, sute de protestatari au luat cu asalt clădirea Capitoliului, situată în inima capitalei federale americane. Numai că, americanii susțin una despre democrație și intervenția forțelor de ordine și fac alta când este vorba despre siguranța politicienilor din SUA. Astfel, în urma violențelor, 4 persoane și-au pierdut viața. Deci, nu vorbim despre bastoane sau gaze lacrimogene, ci despre persoane împușcate mortal. Cam așa funcționează democrația la americani, acolo unde benzinăriile și magazinele sunt jefuite la fiecare 15 minute.

Din păcate, politicienii din România încă nu au înțeles că cei care vorbesc mult despre drepturile omului și democrație sunt cei care nu le respectă și le încalcă, drept dovadă fiind persoanele împușcate ieri.

Și să nu uităm că din când în când, câte un elev american intră în școala unde învață și își împușcă colegii de clasă…Democrație, nu?

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: