Cum sunt tratați pacienții în spitalele din Brașov? Ce spun brasovenii?

Comentariile postate de brasoveni pe retelele de socializare avand ca tema modul in care sunt tratati pacientii in spitalele din Brasov spun totul despre sistemul de sanatate din Romania. Avem spitale unde, intr-adevar, astepti cu orele, iar cand vine cineva sa te bage in seama, ti se vorbeste rastit. O realitate despre care se vorbeste tot mai mult in ultimii ani. Daca in spitalele din Romania esti ignorat, ti se vorbeste urat, esti umilit, lasat sa mori cu zile, nu acelasi lucru se poate spune despre spitalele din Europa, acolo unde ajung multi dintre medicii scolarizati la noi in tara. Vorbim despre o alta lume, un alt sistem medical unde, conform spuselor pacientilor care au trecut si pe la noi si pe la spitalele din strainatate, este o diferenta de la cer la pamant.

Nervii, umilinta si tipetele sunt inlocuite cu zambete si empatie pentru ca personalul stie ca lucreaza intr-o unitate medicala tot datorita acestor contribuabili care cotizeaza lunar cu bani tocmai pentru a fi ingrijiti bine. Din pacate, medicii din Romania nu au inteles acest lucru, dar nici nu vor sa invete ceva de la altii. Managerii sunt sustinuti politic, nicidecum pe baza de competenta. La Brasov, la Spitalul Judetean de Urgenta, dupa ce a fost manager Marius Neculoiu, fost senator PNL, in locul sau a intrat…sotia, Daniela Neculoiu. Cu alte cuvinte, conducerea spitalului a devenit o afacere de familie. Cat despre management, se vede clar, de la o posta, ca este un spital deficitar la multe capitole. Partea proasta este ca salariile nu mai sunt un motiv de discutii pentru medici avand in vedere ca se castiga destul de bine. Cu toate acestea, comportamentul nu s-a schimbat absolut deloc.

Cateva din comentariile postate de internauti pe facebook cu privire la spitalele din Brasov.

Din pacate majoritatea sunt crescuti asa! Çhiar daca lucreaza si la privat au aceeasi atitudine din pacate! Conteaza doar banii! Sunt si cateva exceptii dar se pietd in sistem!”, spune un pacient nemultumit. 

”Știți zicala, Lupul își schimbă parul dar năravul ba. Cam asta ie, nu se va schimba nimic, rusine să le fie”, este comentariu unui alt brasovean. 

”Adevarat!!! Sau te consulta , te trantesc intr-un pat nici macar o patura sau un cearsaf nu-ti dau si te uita intr-un salon….daca ai pe cineva cu tine sa poata merge sa le mai aduca aminte si de tine … bine , daca nu Dumnezeu cu mila!!”, scrie altul.

”da asa este eu cu febra 39 m am dus intr o noapte pe la ora 22 30 si din caza ca sant alergica la mai multe feluri de medicamente dintre care si algocalmin m au trimis acasa la ora 2 noapte dupa ce mi a bagat in perfuzie algocalmin mi a iesit pete rosii si cand a vazut medicul ma trimis acasa ca sfaturi ca sosete cu otet si ceaiuri multe ca altfel nu am nimica”, povesteste altcineva. 

”ROMANII din păcate sunt mândri cu NIMIC !!!!
Se dau mari ca au facultăți și își bat joc de oamenii de rând !
Sa va zic un lucru : de aia am părăsit România, nu mai suportam indiferenta tuturor, lipsa de respect și tot ce ține de unii oameni !
Eu pot face diferența dintre sistemul de rahat al sănătății din România și de unde locuiesc acum !!!
Aici e magic, ești tratat ca la hotel, mâncarea e făcută pe meniu, tot timpul ti se zâmbește și toată lumea are grija de tine !!!
Sora mea e cu dizabilități mari, mama e bolnava !
In România nimeni nu avea grija de ele , nici măcar pe banii noștri !
Aici, intr-un an, li s-a oferit Mai multe decât ar face sistemul de rahat al sănătății din România intr-o viața !!!
Oameni buni, treziți-va ca muriți cu zile !!!!!!
Dumnezeu sa îl odihneasca pe bărbatul care a murit din vina nemernicilor de acolo !!!
Îmi e Rușine sa mai zic ca sunt ROMÂNCA !!!!” sunt doar cateva din postarile scrise pe reteaua de socializare facebook. Din pacate, niciun comentariu de bine, semn ca aceasta este realitatea cruda in care traim.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: