Cum stă România neguvernată din cauza aroganței liderilor PNL și a ”foamei” celor din PSD

Social-democrații au luat probabil cea mai neinspirată decizie când s-au gândit să meargă la guvernare alături de PNL și UDMR. Dacă pentru maghiari, indiferent dacă sunt la ”butoane” sau nu, electoral tot aia este pentru că, în general, nu decontează greșelile făcute la guvernare, pentru PSD, un eventual eșec clar că va trage partidul în jos. Cum premisele sunt dezastruoase, iar visteria României e cam goală, este greu de crezut că poate cineva să salveze în momentul de față ce s-a distrus în ultimii ani. Gradul de îndatorare al țării este mare, iar problemele tot mai mari. Din păcate, nici măcar pesediștii sau liberalii nu vor la guvernare. Singurii care își doresc să aibă funcții sunt liderii celor două partide.

Un PNL rănit și un PSD înfometat

Ciudat este că liderii celor 3 partide se tot întâlnesc și discută, dar când sunt întrebați despre cine e premier sau numele miniștrilor, nu răspunde nimeni. Atunci ce tot vorbesc acești indivizi dacă nu despre împărțirea funcțiilor?

PNL a luat-o în barbă rău de tot, a dus țara în ultimii doi ani într-o prăpastie mai mare decât cea făcută de PSD. Numai câte spitale au luat foc în ciuda promisiunilor lui Orban sau Cîțu că în spitale se vor efectua controale, verificări, etc. Nu s-a întâmplat nimic din toate cele promise. De ce? Pentru că nu interesează pe nimeni soarta românilor. Politicienii vor doar putere și atât. Partea proastă este că Florin Cîțu nu înțelege nici acum că în Parlament mai are undeva la 17-20%. Este pretențios și are impresia că PNL, cu acest procent, poate emite pretenții mari de la alte partide, cum este cazul PSD.

Cel mai slab președinte al României

Aici nu trebuie uitat nici jocul mizerabil făcut de Klaus Iohannis, probabil cel mai slab președinte al României din ultimii 30 de ani. Omul efectiv s-a jucat de-a guvernarea. A vrut să aibă ”guvernul său” și l-a avut. Doar că, mult susținutul său partid s-a făcut de râs și a îngropat România, la propriu. La acest circ ieftin a pus umărul și USR, partidul care a ajuns într-o alianță, dar a avut impresia tot timpul că sunt singuri, nu că au un parteneriat cu PNL.

Cu alte cuvinte, eșecul unei guvernări aparține ambelor partide: USR și PNL. Un eșec al campaniei de vaccinare, un eșec al administrării acestei țări.

Cum a mirosit a ”friptură”, PSD s-a și aruncat pe preșul guvernării PNL. Chiar dacă au vrut și nu au vrut, forțați și de electoratul care tot le-a reproșat că vorbesc de pe margine dar nu se bagă, au prins curaj și au anunțat că vor la guvernare. Bineînțeles, cu susținerea președintelui Iohannis, același individ care striga la fiecare conferință că pentru toate nenorocirile din România PeSeDe e de vină. Cu toate acestea, îi acceptă la guvernare. De ce? Pentru că lui i se rupe de România și se gândește mai mult la scaunul lui. Dacă AUR strânge semnăturile pentru organizarea unui referendum ce are drept scop suspendarea președintelui, din opoziție, atât PSD cât și USR ar vota demersul, ceea ce ar însemna că Iohannis ar pleca acasă. Clar că românii nu l-ar mai vota după ce au văzut cât de preocupat este de țară în momentele grele.

În concluzie, românii suferă, iar politicienii se joacă de-a guvernarea. Oricum, este clar că premier va fi cine va decide ”robotul” de la Cotroceni, nicidecum cine vrea Cîțu sau Ciolacu.

Cei doi sunt doar niște fripturiști care așteaptă cu nerăbdare să prindă un OS bun de ros în următorii ani. Numai că, din păcate, indiferent de înțelegerile dintre PNL și PSD, mariajul nu va dura prea mult. Cine va fi de vină? Normal, președintele României că a acceptat o struțo-cămilă, dar și liderii PSD și PNL că se gândesc doar la avantajele lor, nu și la ale românilor.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: